Μενού
Αντώνης Σαμαράς
Αντώνης Σαμαράς | EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Κατά του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών τίθεται ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όπως φαίνεται από σημερινές του δηλώσεις, κατά τις οποίες στάθηκε και στην «προτροπή» προς τους διαφωνούντες βουλευτής της ΝΔ να απέχουν από την ψηφοφορία.

Ο κ. Σαμαράς βρέθηκε σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου και ρωτήθηκε σχετικά με το ζήτημα του νόμου που θα έρθει - όπως όλα δείχνουν - στη Βουλή αναφορικά με την αναγνώριση του δικαιώματος γάμου στα ζευγάρια ιδίου φύλου, αλλά και την τεκνοθεσία.

«Στη συντριπτική της πλειοψηφία, η κοινωνία έχει αποκρυσταλλωμένη άποψη για αυτό το ζήτημα» σημείωσε αρχικά ο πρώην πρωθυπουργός, αλλά δεν θέλησε να ανοίξει τα «χαρτιά» του για το θέμα, ακόμα.

«Εγώ θα τοποθετηθώ, όταν έρθει η ώρα, στη Βουλή» αρκέστηκε να πει.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς προχώρησε σε ένα δεικτικό σχόλιο - επικρίνοντας εμμέσως πλην σαφώς - την επιλογή που έδωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στα στελέχη του που διαφωνούν με το σχέδιο να απέχουν από τη διαδικασία. 

«Η αποχή είναι μια αξιοπρεπής στάση που μπορεί κάποιος να εκφράσει τη διαφωνία του, δηλαδή να μην υπερψηφίσει, χωρίς να δημιουργήσει και πρόβλημα στην κυβερνητική πλειοψηφία» είχε πει, χαρακτηριστικά, ο κ. Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ, όπου παρέθεσε και το κυβερνητικό σχέδιο για τον γάμο των ομοφύλων.

«Εγώ ξέρω ότι, από χρόνια, όλοι οι πολιτικοί λέμε στον ελληνικό λαό ότι δεν πρέπει να απέχει από τις εκλογές και να ψηφίζει. Για το καλό της Δημοκρατίας. Θα λέμε λοιπόν από τον λαό να ψηφίζει και να μην απέχει και λέμε ταυτόχρονα σε βουλευτές και υπουργούς να απέχουν;» διερωτήθηκε, ειδικότερα.

Σημειώνεται πως αυτή είναι η δεύτερη φορά, μέσα σε λίγο διάστημα, που ο κ. Σαμαράς διαχωρίζει τη θέση του από νομοσχέδιο της κυβέρνησης - μετά και την καταψήφιση του νόμου για την χορήγηση άδειας διαμονής σε μετανάστες

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA