Μενού
coldplay
Coldplay | AP
  • Α-
  • Α+

Tο προσωρινό «λουκέτο» στο ΟΑΚΑ, μετά το πρόβλημα στατικότητας που εντοπίστηκε στο στέγαστρο Καλατράβα, δημιούργησε πολλά ερωτήματα σχετικά με το τι θα γίνει με τις μεγάλες συναυλίες του ερχόμενου καλοκαιριού.

Αρχικά είναι οι δυο μεγάλες (και ήδη sold out) συναυλίες των Coldplay αλλά από εκεί και πέρα το τελευταίο διάστημα υπήρχε έντονη φημολογία πως ήταν ήδη κλεισμένες και σύντομα θα ανακοινώνονταν δυο ακόμα πολύ μεγάλες συναυλίες στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα για το πότε θα ανοίξει το ΟΑΚΑ και φαίνεται πως αυτό δεν θα γίνει σύντομα. Μάλιστα, ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, δήλωσε στον ΣΚΑΙ πως «εάν δεν έχει ανοίξει (το στάδιο), δεν θα γίνει η συναυλία των Coldplay. Είναι απλό. Θα υπάρξει μία διευθέτηση. Προέχει η ασφάλεια». 

Υπενθυμίζεται πως η εταιρεία παραγωγής που έχει αναλάβει τις συναυλίες των Coldplay στην Αθήνα, High Priority Promotions, είχε εκδώσει την εξής ανακοίνωση: 

«Καθώς αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία σας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η εταιρεία μας έχει ενεργή σύμβαση μίσθωσης με την διαχειριστική εταιρεία του ΟΑΚΑ. Η σύμβαση αυτή ούτε έχει καταγγελθεί, ούτε έχει υπαναχωρήσει κάποιος εκ των συμβαλλομένων. Και εμείς ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ για τις εξελίξεις σχετικά με τη στατική επάρκεια του ΟΑΚΑ.

Αναμένουμε από την εκμισθώτρια εταιρεία επίσημη ενημέρωση εάν θα εκτελεστεί κανονικά η μεταξύ μας σύμβαση, κάτι το οποίο εξαρτάται από τη διάρκεια των εργασιών που θα πρέπει να υλοποιηθούν για να καταστεί ασφαλής ο χώρος. Μόλις λάβουμε σχετική ενημέρωση θα προχωρήσουμε με τη σειρά μας σε ανακοινώσεις.

Μέχρι τότε, ζητάμε την υπομονή και την κατανόηση σας, καθώς όλοι επιθυμούμε το ίδιο…να δούμε το κορυφαίο συγκρότημα της εποχής του στην πιο φαντασμαγορική συναυλία που έχει γίνει ποτέ στην Ελλάδα».

ΟΑΚΑ: Πότε θα ανοίξει; 

«Ο υπουργός Αθλητισμού θα πει να ανοίξει με μια προϋπόθεση. Θα υπάρξουν υπογραφές από τους υπευθύνους που θα λένε ότι υπάρχει ασφάλεια στα στέγαστρα του Καλατράβα» είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Βρούτσης. 

Παράλληλα, ανέφερε πως το κλείσιμο του ΟΑΚΑ «ήταν μια απόφαση δύσκολη, ήταν μια πολιτική απόφαση» και υπογράμμισε πως «θα κάνουμε τα πάντα να επαναλειτουργήσει το ΟΑΚΑ κάτω υπό δημόσιο χαρακτήρα, το συντομότερο δυνατό».

Σχετικά με τον χρονικό ορίζοντα που θα ανοίξει το ΟΑΚΑ και το ποδηλατοδρόμιο είπε πως «ο χρονικός ορίζοντας είναι ότι το ποδηλατοδρόμιο με βάση το ΤΑΙΠΕΔ μπορεί να λειτουργήσει μέσα στο 2024. Για το ΟΑΚΑ θα μιλήσω όταν πάρω την υπογεγραμμένη μελέτη από το τεχνικό επιμελητήριο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA