Μενού
papadimoylis
Δημήτρης Παπαδημούλης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα σενάρια διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη, για τα οποία μίλησε μεταξύ άλλων και ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, αναφέρθηκε ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Οι διασπάσεις δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνουν και είμαι κατηγορηματικά αντίθετος σε σενάρια διάσπασης και θα συνιστούσα και σε μερικούς συμβούλους του νέου προέδρου που είναι καινούργιοι στο κόμμα, για παράδειγμα, ο ναύαρχος Αποστολάκης, τον οποίο σέβομαι και εκτιμώ ιδιαίτερα, που τον άκουσα με ευκολία να προφέρει τη λέξη «διάσπαση», να το ξανασκεφτεί» ανέφερε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στην ΕΡΤ.

«Δεν είναι αυτή η ώρα για να εκπέμπονται τέτοια μηνύματα αλαζονείας και ισχύος, τώρα είναι η ώρα της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, όπως πολύ σωστά είπε ο Αλέξης Τσίπρας συμβουλεύοντας χθες τον Στέφανο Κασσελάκη» πρόσθεσε.

Η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ

Για την πολιτική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά μετά την εκλογική του νίκη το 2015, ο Δημήτρης Παπαδημούλης πως «είναι πια ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα, όχι μόνο η αξιωματική αντιπολίτευση. Έχει και πρέπει να στερεώσουμε και να αναπτύξουμε μια δυναμική ανάκαμψης ώστε να είναι η επόμενη κυβέρνηση».

«Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να βάλουμε στην άκρη σενάρια διάσπασης και προσπάθειες εξώθησης προς διάσπαση από αυτούς που νιώθουν αυτή τη στιγμή ισχυροί. Να σας το πω πιο λαϊκά και πιο απλά. Μια διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν η χαρά του Μητσοτάκη και του συστήματος Μητσοτάκη. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη» είπε, επίσης.

Δεν θα είναι Ευρωβουλευτής

Όσον αφορά τον ίδιο και για το εάν θα είναι ξανά υποψήφιος Ευρωβουλευτής, ο Δημήτρης Παπαδημούλης απέρριψε ως σενάριο αναφέροντας τα εξής: «Όχι, όχι. Η απόφασή μου είναι οριστική και εδώ και χρόνια. Την είχα μάλιστα ανακοινώσει και στον Αλέξη Τσίπρα πριν καν τις εκλογές του 2019. Εγώ πιστεύω έμπρακτα στην ανανέωση και στο δόγμα «τόπο στα νιάτα».

«Το ακούω αυτό και μέσα στις γραμμές μας και από αρκετούς με αγωνία και ανησυχία. Άλλοι το βλέπουν ως ελπίδα. Νομίζω ότι θα έχουμε καιρό να τα συζητήσουμε όλα αυτά και νομίζω ότι στην πορεία προς το συνέδριό μας, αναζητώντας τα αίτια της ήττας και τους όρους που θα μας οδηγήσουν στην ανάκαμψη, στη νίκη με ένα πρώτο σημαντικό σταθμό τις προσεχείς ευρωεκλογές, που πρέπει να σημειώσουμε μια ισχυρή ανοδική τάση, νομίζω θα έχουμε τη δυνατότητα να τα συζητήσουμε όλα αυτά» τόνισε για τις αλλαγές στον ΣΥΡΙΖΑ.

Για μένα το σημαντικό είναι, και δεν μπορούμε να το βάλουμε κάτω από το χαλί, το γιατί υποστήκαμε με επικεφαλής έναν χαρισματικό άνθρωπο, τον Αλέξη Τσίπρα, αυτή την τόσο σημαντική ήττα που έφτασε στα όρια της συντριβής. Αν θέλουμε να ανακάμψουμε, και θέλουμε να ανακάμψουμε, δεν αρκεί η αλλαγή της βιτρίνας και η αλλαγή ενός προσώπου. Χρειάζεται σχέδιο, πρόγραμμα, σοβαρότητα, αξιοπιστία, η αντιπολίτευση μας να πείθει ότι εμείς μπορούμε να κάνουμε καλύτερα αυτό που κριτικάρουμε, ότι η κυβέρνηση το κάνει άσχημα και με σαφήνεια στο ποιοι είμαστε και τι θέλουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA