Μενού
dimitris tzanakopoulos
Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος | Eurokinissi/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανέλυσε μία σειρά από λόγους για τους οποίους αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ με την ομάδα «6 συν 6» υπό την Έφη Αχτσιόγλου, κάνοντας λόγο για μετάλλαξη του κόμματος προς το κέντρο αλλά κάνοντας κριτική και στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο αποχωρήσας βουλευτής μίλησε στον ΣΚΑΪ και τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «συνεχίζει να πυροδοτεί τοξικά και χυδαία χαρακτηριστικά».

«Στόχος μας να κατέβουμε στις Ευρωεκλογές. Δεν μπορεί να υπάρχει προοπτική για κοινό ψηφοδέλτιο στις ευρωεκλογές από τα υπάρχοντα κόμματα ούτε πολιτικές προϋποθέσεις για συμπόρευση. Θέλουμε να εκφράσουμε ένα υπαρκτό δυναμικό της ελληνικής κοινωνίας σε αριστερή κατεύθυνση», ανέφερε αρχικά ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και συνέχισε:

«Η κα. Αχτσιόγλου έχει επιλέξει πολιτικά να κάνει ένα βήμα πίσω αυτήν τη στιγμή και το σεβόμαστε. Η διαδικασία των εκλογών ήταν πολύ δύσκολη, πήρε και τοξικά χαρακτηριστικά που δυστυχώς αυτά τα τοξικά και χυδαία χαρακτηριστικά τα πυροδοτεί ακόμα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με διάφορες αναρτήσεις».

«Δεν μπορούσα να μείνω στον ΣΥΡΙΖΑ»

Μιλώντας για την αποχώρηση από το κόμμα, ο κ. Τζανακόπουλος ανέφερε:

«Το ζήτημα της αποχώρησης ήταν θέμα συνείδησης. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλιώς με δεδομένες συγκεκριμένες αρχές, πολιτικές απόψεις και ιδεολογικές καταγωγές. Δεν θα μπορούσα να είμαι σε ένα κόμμα όπου ο αρχηγός του λέει πως το κεφάλαιο είναι εργαλείο κοινωνικής ευημερίας».

Υπήρχαν πολιτικές ήττες για τις οποίες όλοι μας έχουν ευθύνη. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα μεγάλο πολιτικό κενό στον προοδευτικό χώρο. Θεωρούμε ότι έχουμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε έναν προοδευτικό κόσμο που νιώθει πολιτικά άστεγος σήμερα. Δείτε και τις δημοσκοπήσεις, το 17,5% του Ιουνίου μοιάζει άπιαστο όνειρο για τον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ»

«Μετάλλαξη ΣΥΡΙΖΑ»

Ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται προς ένα κεντρώο κόμμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται σιγά σιγά προς ένα κεντρώο κόμμα. Ο στρατηγικός στόχος Κασσελάκη περί "ελληνικού ονείρου", αποτυπώνει τις θέσεις του πιο σκληρού αμερικάνικου φιλελευθερισμού».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA