Μενού
ekloges-kalpi
Εκλογές, κάλπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μία νέα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτή την φορά της εταιρείας ALCO για λογαριασμό του Alpha.

Στην δημοσκόπηση, η ΝΔ εμφανίζει κάποιες απώλειες όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 25,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 12,3%. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 11,4%, η Ελληνική Λύση με 8,2%, το ΚΚΕ με 8%, η Νίκη με 3,6%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5% και η Νέα Αριστερά με 2,5%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι στο 14,8%.

dimoskopisi alpha
Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών δημοσκόπησης ALCO | Alpha

 

Στην εκτίμηση ψήφου αν γίνονταν σήμερα ευρωεκλογές, η ΝΔ βρίσκεται μεταξύ 29-33%, ο ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ 14-16%, το ΠΑΣΟΚ μεταξύ 12-14%, η Ελληνική Λύση μεταξύ 9-11%, το ΚΚΕ μεταξύ 8-10% και η Πλεύση Ελευθερίας μεταξύ 3-5%.

Πόσο επηρέασε η πρόταση δυσπιστίας

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, στην ερώτηση αν όσα συζητήθηκαν στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης έχουν επηρεάσει την απόφαση των πολιτών για το κόμμα που θα ψηφίσουν στις ευρωεκλογές, το 37% απαντά «καθόλου», το 19% «λίγο», το 20% «αρκετά» και το 11% «πολύ».

dimoskopisi alpha
Πόσο επηρέασε η πρόταση δυσπιστίας σύμφωνα με δημοσκόπηση του Alpha | Alpha

 

Στην ερώτηση ποιο κόμμα θεωρούν ότι κέρδισε κατά τη διαδικασία συζήτησης στη Βουλή της πρότασης μομφής, το 23% απαντά το ΠΑΣΟΚ, το 20% ο ΣΥΡΙΖΑ, το 16% η ΝΔ, το 7% το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση.

Αντίθετα, το 42% θεωρεί πως από τη συζήτηση αυτή, έχασε η ΝΔ, το 27% ότι έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, το 22% ότι έχασε το ΠΑΣΟΚ.

Οι πολίτες απάντησαν σε ποσοστό 75% ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός δεν τους έπεισαν ότι δεν επιχειρείται προσπάθεια συγκάλυψης της τραγωδίας των Τεμπών, ενώ μόλις το 14% απάντησε ότι πείστηκε.

dimoskopisi alpha
Έρευνα της ALCO για τον Alpha | Alpha

 

Το 63% δηλώνει ότι δεν πείθεται από το αφήγημα της κυβέρνησης ότι ισχυρά οικονομικά συμφέροντα προσπαθούν να την αποσταθεροποιήσουν ή την πολεμούν.

Το 57% διαφωνεί με την κίνηση Κασσελάκη να καλέσει σε εκλογές και να ζητήσει την παραίτηση Μητσοτάκη ενώ το 26% συμφωνεί.

Το 47% απαντά ότι οι ευρωεκλογές δεν θα είναι μία ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας ενώ το 49% απαντά θετικά.

Τέλος, στην ερώτηση αν τυχόν αρνητικό αποτέλεσμα για τη ΝΔ θα δημιουργήσει ζήτημα σταθερότητας στη διακυβέρνηση, το 65% απαντά «όχι» και το 24% «ναι».

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA