Το δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης του Alpha παρουσιάστηκε στο αποψινό (10/12) δελτίο ειδήσεων του καναλιού.
Στο πρώτο ερώτημα, οι πολίτες απαντούν για το αν συμφωνούν ή όχι με την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε παιδιά και εφήβους κάτω των 16 ετών την πρόσβαση στα social media, το 72% συμφωνεί ενώ το 18% διαφωνεί.
Για το 2025 και αν οι πολίτες πιστεύουν πως τα πράγματα θα πάνε καλύτερα ή χειρότερα από το 2024, «χειρότερα» ή «το ίδιο άσχημα» δηλώνει το 53% και «καλά» ή «το ίδιο καλά» το 43%.
Στην ερώτηση αν οι πολίτες είναι ή όχι ικανοποιημένοι από την κυβέρνηση στον τομέα της ακρίβειας, το 90% απαντά αρνητικά.
Με τις επιδόσεις της κυβέρνησης στην υγεία, το 74% απαντά «όχι». Στην παιδεία, το 66% δεν είναι ικανοποιημένο.
Στην εγκληματικότητα το 82% απαντά πως δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ στη διαφάνεια/αξιοκρατία, το 72% επίσης δεν είναι ικανοποιημένο.
Στην εξωτερική πολιτική το 48% δεν είναι ικανοποιημένο, το 36% είναι ικανοποιημένο.
Στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, το 49% είναι ικανοποιημένο από την κυβέρνηση.
Στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε πιο πετυχημένο υπουργό», ο Νίκος Δένδιας συγκεντρώνει ποσοστό 31% έναντι 11% του Κυριάκου Πιερρακάκη και 8% του Άδωνι Γεωργιάδη.
«Κανένας» απαντά το 52%.
Στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας προηγείται με 58%, ενώ ακολουθεί ο Αδωνις Γεωργιάδης με 31% και ο Κ. Πιερρακάκης με 21%.
- 2 αποδείξεις από το «Βρώμικο '89»: Πόσες δραχμές θέλαμε για ένα τραπέζι στις διακοπές και μπεργκεράκι;
- Ομπρέλες μόνο για μωρά και παππούδες: Μία παραλία στη Σαρδηνία το «ξεχείλωσε» με τους κανόνες
- Ο Τραμπ κομπάζει για την «μυστική αποστολή» για να μείνει ανοιχτό το Ορμούζ αλλά οι NYT τον προσγειώνουν
- Το πικρό και μοναχικό «φινάλε» της Σαπφώς Νοταρά – Ήταν νεκρή δύο ημέρες όταν την βρήκαν
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.