Μία ακόμα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, ελάχιστα εικοσιτετράωρα πριν τις εκλογές.
Πρόκειται για δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό του ΑΝΤ1, που έγινε σε δείγμα 1.205 ατόμων το διάστημα 3-5 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει το 29,8% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται δεύτερος με 14,8%.
Ακολουθούν: το ΠΑΣΟΚ με 9,8%, η Ελληνική Λύση με 7,3%, το ΚΚΕ με 7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,8%, η Νίκη με 2,9%, η Φωνή Λογικής με 2,4%, το ΜέΡΑ25 με 2,3% και η Νέα Αριστερά με 2,1%.

Στην ερώτηση πόσο σημαντικές είναι οι ευρωεκλογές, το 43,6% απαντά «όσο οι βουλευτικές εκλογές» ενώ το 19,5% «ελάχιστα/καθόλου».
Το 66,7% δηλώνει «σίγουρο» για την επιλογή του κόμματος που θα ψηφίσει, το 27% απαντά «μάλλον» ενώ το 5,3% «μάλλον όχι».
Στην εκτίμηση αποτελέσματος, η ΝΔ έχει μέση τιμή 33%, ο ΣΥΡΙΖΑ 16,6%, το ΠΑΣΟΚ 11,7%, η Ελληνική Λύση 8,4%, το ΚΚΕ 7,8% και η Πλεύση Ελευθερίας 4,3%.

Ακολουθούν οι πίνακες για την αδιευκρίνιστη ψήφο:


Δείτε ολόκληρη τη δημοσκόπηση σε βίντεο
- Ταυτοποιήθηκε ο δράστης της φονικής επίθεσης στη Θεσσαλονίκη: Εξετάζεται το οπαδικό κίνητρο
- Σταύρος Λάλας: «Αυτός που έδωσε την πληροφορία στην Τσουδερού έκανε το λάθος»
- Ο Τραμπ έχει φάει κόλλημα με αυτά τα παπούτσια και τα κάνει δώρο σε όλους - Γιατί κάποιοι γελάνε μ' αυτά;
- Αυτές είναι οι 10 καλύτερες ελληνικές ταινίες της δεκαετίας
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.