Μενού
Άνδρας ψηφίζει
Άνδρας ψηφίζει στις εκλογές | EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ
  • Α-
  • Α+

Δημοσκόπηση GPO για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90,1 FM» αποτυπώνει τις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος, με τη Νέα Δημοκρατία να διατηρεί προβάδισμα 7,4 μονάδων έναντι του ΠΑΣΟΚ.

Στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίζατε αύριο αν είχαμε βουλευτικές εκλογές», η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτη με ποσοστό 25,8%, το ΠΑΣΟΚ δεύτερο με 17,4%, το ΚΚΕ τρίτο με 7,9%, τέταρτη η Ελληνική Λύση με 7,7% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι, πλέον, πέμπτος με ποσοστό 5,8%.

Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι στη δημοσκόπηση GPO για τα «Παραπολιτικά 90,1 FM» το νεοϊδρυθέν Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 1,5%.

Δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση GPO | Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση GPO: «Ναι» στη διαγραφή Σαμαρά

Στην τελευταία δημοσκόπηση GPO, τέθηκαν ερωτήματα που αφορούσαν τις εσωκομματικές εξελίξεις της Νέας Δημοκρατίας, όπως η πρόσφατη διαγραφή του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου, Αντώνη Σαμαρά.

Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που πιστεύει ότι ήταν μια δικαιολογημένη απόφαση (46,3%), ενώ 35% εκτιμούν ότι δεν ήταν δικαιολογημένη η απόφαση Μητσοτάκη.

Όσον αφορά το κόστος από την απόφαση του πρωθυπουργού, οι ερωτηθέντες ήταν μοιρασμένοι, ωστόσο περισσότεροι, το 47,9%, πιστεύουν ότι η διαγραφή Σαμαρά θα κοστίσει εκλογικά στη ΝΔ, ενώ το 42,7% εκτιμά ότι «μάλλον όχι».

Δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση GPO για Σαμαρά | Παραπολιτικά

 

Δημοσκόπηση GPO
Δημοσκόπηση GPO | Παραπολιτικά

Επιπρόσθετως οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν και για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διασπασή του και τις αλλαγές που έχουν επέλθει στο εσωτερικό του κόμματος.

Το 89,7% πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορέσει να επανέλθει σε κυβερνητική τροχιά ανεξάρτητα από το ποιος είναι στην προεδρία του.

Την ίδια ώρα, το 55,9% των ερωτηθέντων «βλέπουν» κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις επόμενες εκλογές, ενώ 33,5% αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...