Μενού
psifos
Ψήφος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εκτός από τη χαοτική διαφορά ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, μια προσεκτική ματιά στη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega δείχνει ότι «μεγάλος κερδισμένος» των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων είναι το ΚΚΕ.

Πώς προκύπτει αυτό; Αρχικά, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας, είναι πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, καθώς το 47% των ερωτηθέντων είχε «Θετική ή Μάλλον Θετική» γνώμη για τον ίδιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, βρέθηκε στη δεύτερη θέση με το αντίστοιχο ποσοστό να καταγράφεται στο 44%.

dimotikotites

KKE: Άνοδος στα ποσοστά

Επιπλέον, στην πρόθεση ψήφου, το ΚΚΕ σκαρφάλωσε από το 7,7% του Σεπτεμβρίου στο 8,1%. Στην εκτίμηση ψήφου, το Κομμουνιστικό κόμμα, από το 7,7%, βρίσκεται πλέον στο 10,2%. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Σεπτεμβρίου, το ΚΚΕ κυμαίνονται στο 9,5% τον Σεπτέμβριο και πλέον, κατά την Metron Analysis βρίσκεται σε διψήφιο ποσοστό, με 10,2%.

dimoskopisi

Πολύ σημαντικό στοιχείο παράλληλα είναι το γεγονός ότι ένα ποσοστό της τάξης του 7,8% μετακινήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, προς το ΚΚΕ. Μάλιστα, όπως φαίνεται από τη δημοσκόπηση περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μετακινήθηκαν προς το Κομμουνιστικό κόμμα, παρά προς το ΠΑΣΟΚ (6,5%).

metakiniseis
Metron Analysis

Υπενθυμίζεται ότι στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές το ΚΚΕ συγκέντρωσε ποσοστό 7,2%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA