Μενού
ypourgiko.jpg
Στιγμιότυπο από πρόσφατο υπουργικό συμβούλιο. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες πολίτες κατέγραψε η πρόσφατη δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Η ακρίβεια και η οικονομία ξεχωρίζουν στις αυθόρμητες απαντήσεις για τα σημαντικότερα «αγκάθια» της καθημερινότητας.

Επιπλέον, έντονα προβληματίζουν η εγκληματικότητα, ο πληθωρισμός, η αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και η αντιμετώπιση της διαφθοράς.

Αντίθετα, η κυβέρνηση παίρνει θετικό βαθμό για τα πεπραγμένα της σε ζητήματα όπως η προσέλκυση τουριστών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση του κράτους και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επίσης, φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ότι η συσπείρωση αυτή τη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις στο 51% με μεγάλες διαρροές προς ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και προς την Νέα Αριστερά.

Δημοσκόπηση: τα ποσοστά των κομμάτων

Το αποτέλεσμα είναι και σε αυτή τη δημοσκόπηση, όπως και στην αντίστοιχη του Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, με 10,1%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη φορά υποχώρησε στο 11,4% (από 12,2% τον Νοέμβριο).

Το ΚΚΕ συγκέντρωσε το 8,2% (τον Νοέμβριο είχε 9,2%). όσο για τη Νέα Αριστερά, στην πρώτη μέτρησή της από τη Metron Analysis δεν ξεπερνά το 2%.

metron1.jpg

Η ΝΔ σημειώνει ελαφρά άνοδο στο 30,9% (τον Νοέμβριο είχε 30,5%) και διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά της από την αντιπολίτευση.

metron2.jpg

Ως προς την εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis αποτυπώνει την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ με ένα εκτιμούμενο 38%, απέναντι στο 14% για το ΠΑΣΟΚ, μόλις 12,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 10% για το ΚΚΕ.

metron3.jpg

Η Metron Analysis εκτιμά ότι όλοι οι σχηματισμοί της άκρας δεξιάς έχουν τη δυνατότητα να ξαναμπούν στη Βουλή. Αντιθέτως, δεν εκτιμά ότι ακόμη έχει αυτή τη δυνατότητα η Νέα Αριστερά.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA