Μενού
Sintagma_Tempi
Διαδήλωση για τα Τέμπη στο Σύνταγμα | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Μία ακόμα δημοσκόπηση βλέπει το φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά της εταιρείας Interview για το Political και η οποία δείχνει τη στάση των πολιτών για τη διαχείριση της τραγωδίας των Τεμπών αλλά και την πρόθεση ψήφου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Όσον αφορά το κόμμα που θα ψήφιζαν οι πολίτες αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 25,6% με δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,3%.

Ακολουθούν: Ελληνική Λύση με 8,4%, ΚΚΕ με 7,7%, ΣΥΡΙΖΑ με 7,1%, Φωνή Λογικής με 5,9%, Πλεύση Ελευθερίας 4%, Κίνημα Δημοκρατίας με 3,5%, ΜέΡΑ25 με 3,1% ενώ οι αναποφάσιστοι είναι σε ποσοστό 15%.

Στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει ποσοστό 27,1% και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 9,6%, ο Σωκράτης Φάμελλος με 8,3%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με7,3%, η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 5,5% και ο Στέφανος Κασσελάκης με 5,1%.

Όσον αφορά στο ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών το 77% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι υπάρχει συγκάλυψη στην υπόθεση ενώ ταυτόχρονα το 65% πιστεύει ότι η δικογραφία είναι μεγάλη και η δικαιοσύνη χρειάζεται χρόνο.

Τέλος, στην κορυφή των προβλημάτων για τους πολίτες βρίσκεται η ακρίβεια με ποσοστό 28,6% και ακολουθούν οι τιμές της ενέργειας (καύσιμα, ρεύμα, αέριο) με 14,6%, το ύψος των μισθών/εισοδημάτων με 13,9%, το δημογραφικό με 11%, η εγκληματικότητα με 8,5%, τα εθνικά θέματα με 6,7%, η κλιματική κρίση και οι φυσικές καταστροφές με 5,9%, η ανεργία με 3,9% και το στεγαστικό με 3,7%.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...