Μενού
Νίκος Ταχιάος
Ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
  • Α-
  • Α+

Κάλεσμα προς τις δημοτικές αρχές Κηφισιάς και Διονύσου για να συζητήσουν το ενδεχόμενο τοποθέτησης πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου, έστειλε ο Νίκος Ταχιάος. Μιλώντας στο 3ο Συνέδριο Greean Deal Greece 2023 του ΤΕΕ, ο αρμόδιος Υφυπουργός για τις Υποδομές άφησε πάντως αιχμές για τις έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν σε πρόσφατη σχετική του δήλωση. «Εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε, καλό είναι να μην ξεκινάμε με καχυποψία, αλλά να καθόμαστε στο τραπέζι του διαλόγου», ανέφερε. «Τα πλευρικά διόδια δεν έχουν θέση στην Κηφισιά και το Διόνυσο», είχε δηλώσει πρόσφατα στο Reader η Κατερίνα Μαϊχόσογλου, εκλεγμένη Δήμαρχος Διονύσου.

Ο κ. Ταχιάος επανέλαβε ότι όσο δεν λειτουργούν διόδια στα σημεία, το δημόσιο καταβάλλει ετησίως 25 εκατ. ευρώ ως αποζημίωση στην παραχωρησιούχο εταιρεία. «Πρέπει να μπορούμε να συνεννοηθούμε και να λέμε την αλήθεια. Είναι άποψη της κυβέρνησης ότι πρέπει να λέμε από την αρχή τα πράγματα με το όνομά τους. Η γέφυρα της Βαρυμπόμπης πρέπει οπωσδήποτε να αντικατασταθεί. Καταλαβαίνω ότι ο Δήμος Κηφισιάς και αντίστοιχα του Διονύσου, συνδέουν αυτό το έργο με το θέμα των πλευρικών διοδίων το οποίο συζητείτο για πολύ μεγάλο διάστημα. Τα διόδια περιλαμβάνονται στη σύμβαση παραχώρησης. Πρέπει να ξέρετε ότι όσο καιρό δεν μπαίνουν αυτά τα πλευρικά διόδια, ο Έλληνας φορολογούμενος πληρώνει το χρόνο 25 εκατ. ευρώ στον παραχωρησιούχο για να αναπληρωθεί η απώλεια εσόδων που υπάρχει».

Ο αρμόδιος Υφυπουργός Υποδομών παραδέχτηκε ότι υπάρχουν επιχειρήματα υπέρ των τοπικών κοινωνιών. «Αυτά είναι τα δεδομένα. Είμαι πάρα πολύ ανοιχτός να συζητήσω με το Δήμο Κηφισιάς και με όλους τους ενδιαφερόμενους το ενδεχόμενο να συνεχίσει να γίνεται αυτό μέχρι το 2038 ή ίσως το 2041 που θα ολοκληρωθεί η σύμβαση παραχώρησης. Αλλά τα δεδομένα πρέπει να τα συζητάμε δημόσια, δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Και πρέπει να γνωρίζουν οι πάντες τι κοστίζει πόσο. Έχουν επιχειρήματα υπέρ τους; Βεβαίως έχουν, διότι η έξοδος της εθνικής οδού εκεί έχει όντως αστικά χαρακτηριστικά, κυρίως για όσους εργάζονται στις περιοχές των Οινοφύτων, της Χαλκίδας κλπ». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA