Μενού
temponeras
Διονύσης Τεμπονέρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην εκτίμηση ότι ο Στέφανος Κασσσελάκης θα κάνει πίσω όσον αφορά το δημοψήφισμα προχώρησε το πρωί της Κυριακής (11/11) ο Διονύσης Τεμπονέρας. 

«Λέω ότι είμαι βέβαιος ότι ο Στέφανος Κασσελάκης θα αποσύρει την πρότασή του, διότι είναι μια πρόταση που δημιουργεί μια αχρείαστη εσωστρέφεια, ένα κλίμα διχαστικό και δε συντάσσεται με τις συλλογικές συνεδριακές αποφάσεις. Μπροστά μας έχουμε μια πολύ σημαντική διαδικασία. Η ΚΕ καλείται να επικυρώσει τον οδικό χάρτη προς το Συνέδριο. Είναι ο ορισμός της επόμενης ημέρας και της προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρώ ότι είναι ζήτημα σημερινής πολιτικής απόφασης της ΚΕ να αποσυρθεί η πρόταση για το δημοψήφισμα και από εκεί και πέρα θεωρώ ότι ο Στέφανος Κασσελάκης πρέπει να πάρει μια ηγετική πρωτοβουλία, να καλέσει όλες τις πλευρές και την επόμενη ημέρα συντεταγμένα και με ενότητα να δούμε πώς μπορούμε να απαντήσουμε στα προβλήματα του ελληνικού λαού» είπε χαρακτηριστικά στο MEGA.

Έθεσε, μάλιστα, το ερώτημα «ποια θα είναι η εικόνα αν το επόμενο δίμηνο, αντί να ασχολούμαστε με το πώς θα αντιπολιτευτούμε τη ΝΔ, πώς θα βγούμε στον κόσμο να μπορέσουμε να του δώσουμε δύναμη αλλά και προτάσεις πολιτικής, αν εμείς, με βάση την πρόταση αυτήν, κλειστούμε σε αίθουσες, στήσουμε κάλπες και μαζευόμαστε στις ουρές για να στήσουμε έναν άτυπο εμφύλιο, επιλέγοντας ποιους θα διαγράψουμε και ποιους όχι; Αυτό είναι η επιτομή της εσωστρέφειας».

Όσον αφορά την αποχώρησή του από την Κεντρική Επιτροπή το Σάββατο, ο Διονύσης Τεμπονέρας εξήγησε ότι «έχουμε αποχωρήσει από μια διαδικασία διότι η πρόταση η οποία είναι στο τραπέζι περί δημοψηφίσματος, κατά την άποψή μας, είναι προβληματική. Στο σημείο που θα αποσυρθεί η πρόταση, θέλοντας να πιέσουμε προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και να δώσουμε προοπτική και ενότητα, πιέζουμε με κάθε τρόπο προκειμένου να έχουμε ένα αποτέλεσμα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA