Μενού
Η Δόμνα Μιχαηλίδου στη Βουλή
Ομιλία της Δόμνας Μιχαηλιδου στη Βουλή | ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Η υφυπουργός Παιδείας, Δόμνα Μιχαηλίδου, μίλησε σήμερα (23/11) στο Mega για τη Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, η οποία έχει ανακηρυχθεί στις 25 Νοεμβρίου από τον ΟΗΕ.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποκάλυψε πως μία κοντινή της φίλη έπεσε θύμα κακοποίησης, επισημαίνοντας πως «μπορεί να συμβεί σε όλους». «Έχουμε δει, γιατί το έχω δει και στο κοντινό μου περιβάλλον, ότι η κακοποίηση είναι κάτι μακρινό από εμάς, ότι δεν θα συμβεί σε εμάς. Θεωρούμε πως η κακοποίηση, εμείς οι γυναίκες, ότι είναι κάτι που συμβαίνει στην επαρχία, σε πολύ χαμηλά εισοδήματα, κάτι που συνέβαινε στο παρελθόν, και δεν συμβαίνει πια. Έχω πολύ κοντινή μου φίλη, που ήταν θύμα κακοποίησης η ίδια» ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Παιδείας.

«Όταν θεωρούμε πως αυτό είναι συνδεδεμένο με τη μόρφωση ή το εισόδημα, τότε οι γυναίκες πιο υψηλού εισοδήματος και μόρφωσης θεωρούν πως εάν μιλήσουν γι' αυτό, τότε αυτομάτως κατεβαίνουν στα μάτια του κόσμου» πρόσθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Ήρθε και το είπε σε εμένα, και εγώ την παρέπεμψα σε κρατικές δομές, που θα μπορούσαν να τη στηρίξουν. Φοβόταν πάρα πολύ, και η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σήμερα δεν έχει παέι άμεσα στην Αστυνομία. Για αρχή δεν ήξερε, δεν ήξερε πως υπήρχαν δομές. Πίστευε ότι οι κρατικές δομές είναι δομές, οι οποίες έχουν να κάνει με πάρα πολύ ταλαιπωρημένο κόσμο, που δεν έβαζε τον εαυτό της σ' αυτήν την κατηγορία» συνέχισε.

«Μπορεί να συμβεί σ' όλους και είναι πάρα πολύ κακό για τα παιδιά» πρόσθεσε η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέροντας πως η φίλη της έχει χωρίσει και έχει φύγει από το σπίτι μαζί με τα παιδιά της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA