Μενού
doukas
Χάρης Δούκας | Kontra24
  • Α-
  • Α+

Στην απόσυρση της τροπολογίας που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών επιμένει ο Χάρης Δούκας, υποστηρίζοντας ότι χωρίς την ηγεσία του Δήμου στην εταιρεία «Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε.» δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια σειρά παρεμβάσεων προς όφελος των Αθηναίων.

«Η κυβέρνηση μου δένει τα χέρια και μου παίρνει τα κλειδιά των υποδομών», δήλωσε πριν από λίγο ο κ. Δούκας μιλώντας στο Kontra24 και στην εκπομπή της Αναστασίας Γιάμαλη σχετικά με την τροπολογία που – σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη - κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να εναρμονιστεί ο διορισμός της διοίκησης με το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων του δημοσίου τομέα. Ο εκλεγμένος Δήμαρχος Αθηναίων ωστόσο ζητεί την απόσυρση της τροπολογίας, φιλοδοξεί ότι θα υπάρξει «ανατροπή» στη βουλή έστω και την τελευταία ώρα και επισημαίνει ότι δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την κυβέρνηση για την τροπολογία που κατατέθηκε. «Επιδιώκω τη συνεργασία», πρόσθεσε αναφερόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου και την κυβέρνηση και άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει προσωπική κόντρα αφού «το θέμα δεν είναι προσωπικό».

Στη συνέχεια χαρακτήρισε εκ νέου σκανδαλώδη την τροπολογία λέγοντας ότι ήρθε λίγο πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ότι βγάζει εκτός από τη διοίκηση το Δήμο της Αθήνας και κάθε αιρετό της ΚΕΔΕ και ότι είναι της λογικής «οι Δήμαρχοι είναι πελάτες της κυβέρνησης». «Εγώ θέλω να αλλάξω το υπόδειγμα», συνέχισε θέτοντας ερωτήματα για το πως θα προχωρήσει η κατάσταση πχ στη Βασιλίσσης Όλγας ή για το ποιο είναι τελικά το κόστος του τετραετούς έργου στην Πανεπιστημίου. Ο κ. Δούκας υπογράμμισε ακόμη ότι εφόσον δεν αποσυρθεί η τροπολογία τότε δε θα έχει δυνατότητα να κάνει διαχειριστικό και οικονομικό έλεγχο.

Απευθυνόμενος στον απερχόμενο Δήμαρχο, Κώστα Μπακογιάννη υποστήριξε ότι «θα περίμενα να με βοηθήσει στον αγώνα μου» και «να μου ζητήσει συγγνώμη» γιατί συμβαίνουν όλα αυτά. «Δεν άκουσα λέξη από τον κ. Μπακογιάννη και τη ΚΕΔΕ», συμπλήρωσε ο κ. Δούκας και κατέληξε με την πρόβλεψη σχετικά με το αποτύπωμα της τροπολογίας ότι «κάποιοι άλλοι θα αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA