Μενού
Η Νίκη Κεραμέως και η Μαρία Ζαχαράκη
Συζήτηση δύο υπουργών στη Βουλή | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Η Νίκη Κεραμέως και η Μαρία Ζαχαράκη είναι μεταξύ των γυναικών που θα παραμείνουν στο υπουργικό σχήμα της Κυβέρνησης, όπως προέκυψε από τον ανασχηματισμό 2024, που ανακοίνωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (14/6) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Η Νίκη Κεραμέως, παρόλο που απομακρύνθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών, θα κρατήσει «χαρτοφυλάκιο» υπουργού, αντικαθιστώντας τη Δόμνα Μιχαηλίδου στο υπουργείο Εργασίας.

Αντίστοιχα, η Μαρία Ζαχαράκη θα συνεχίσει να εκτελεί χρέη υπουργού Οικογένεια και Κοινωνικής Συνοχής, βλέποντας μία μικρή αλλαγή στα πρόσωπα των υφυπουργών, με την Κατερίνα Παπακώστα να αντικαθιστά τη Μαρία Κεφάλα.

Υπενθυμίζεται πως η Όλγα Κεφαλογιάννη κρατάει το «χαρτοφυλάκιο» του υπουργείου Τουρισμού όπως και η Λίνα Μενδώνη του Πολιτισμού

Οι γυναίκες του ανασχηματισμού - Τι αλλάζει στην Κυβέρνηση

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου απομακρύνεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, όπου εκτελούσε χρέη υφυπουργού, με τον Βασίλη Οικονόμου να μπαίνει στη θέση της.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, αντίστοιχα, έφυγε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και αναλαμβάνει χρέη υφυπουργού Παιδείας στο ομώνυμο υπουργείο, όπου βρισκόταν και πριν τη μετακίνησή της στη θέση της υπουργού.

Αντίστοιχα, η Ζωή Ράπτη αναβαθμίζεται καθώς αντικαθιστά τον Μάξιμο Σενετάκη στο υπουργείο Ανάπτυξης, το οποίο αλλάζει «χαρτοφυλάκιο» –ελέω ακρίβειας– με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να επιστρέφει στο κυβερνητικό σχήμα.

Η Νίκη Κεραμέως είναι η νέα υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και, όπως ειπώθηκε, η Κατερίνα Παπακώστα αντικαθιστά τη Μαρία Κεφάλα. Η αρμόδια υπουργός, Μαρία Ζαχαράκη, παραμένει στη θέση της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA