Μενού
fotia
Φωτιά | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Τις εξαγγελίες της κυβέρνησής του για την πρόληψη και την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, στο πλαίσιο της αντιπυρικής περιόδου, παρουσίασε νωρίτερα, σήμερα, ο πρωθυπουργός, στο περιθώριο της προ ημερήσιας διατάξεως συζήτησης, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, στη Βουλή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα του Κοινοβουλίου, έκανε και μία εξαγγελία σε ό,τι αφορά τη φωτιά στον Έβρο και την περιβαντολογική καταστροφή που έχει προκαλέσει τις τελευταίες 13 μέρες. «Στην περίπτωση του Έβρου θεσμοθετούμε το evrospass όπως έγινε και στην περίπτωση της Εύβοιας ενώ έως το τέλος του έτους θα δημοσιοποιηθεί και ένα μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανασυγκρότησης« γνωστοποίησε ο πρωθυπουργός. «Είναι αδιέξοδο να προβάλλουμε τη σκοτεινιά της συγκυρίας στο μέλλον» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τι είναι το «evrospass»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, σημείωσε χαρακτηριστικά σε σχέση με το evrospass πως θα «αποζημιώσουμε τους πληγέντες και θα δημιουργήσουμε πλαίσιο προστασίας με αναστολές φόρων. Με το evrospass θα στρέψουμε την τουριστική κίνηση για την περιοχή αυτή».

«Θα παρουσιάσουμε αναπτυξιακό σχέδιο για τον Έβρο αλλά θα ζητήσουμε από ευρωπαίους ειδικούς να μελετήσουν την φωτιά στη Δαδιά, για τα αίτια αλλά και προτάσεις για την αναγέννηση του δάσους αυτού. Υπάρχει μια ακτίδα αισιοδοξίας γιατί όπως έχω ενημερωθεί από ειδικούς είχε καεί στα τέλη του 1950 και αναγεννήθηκε μετά από δεκαετίες» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως θα «διατεθούν πάνω από 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για την πρόληψη, ψηφιακή πλατφόρμα στο Κτηματολόγιο που θα εντοπίζει ακαθάριστα οικόπεδα και ενίσχυση των αναδασώσεων. Θα φροντισουμε, επίσης, όπως το κάναμε στην Εύβοια, μνα γίνουν άμεσα τα αντιδιαβρωτικά έργα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA