Μενού
kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ποινική προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων σχετικά με την ύπαρξη εταιρείας που έχει στις ΗΠΑ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από την οποία προήλθαν τα χρήματα για να πληρωθούν μισθοί και δώρα των εργαζομένων στα κομματικά μέσα.

Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διέταξε ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αντώνης Ελευθεριάνος, θα διερευνηθεί εαν έχουν τελεστεί τυχόν παραβάσεις του νόμου περί πόθεν έσχες, και συγκεκριμένα εκείνες που απαγορεύουν σε αρχηγούς κομμάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εισαγγελική παρέμβαση ήρθε μετά την δημοσιοποίηση στοιχείων περί δανείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, δια μέσου εταιρίας του στην Αμερική, στο ταμείο του κόμματος προκειμένου να γίνουν πληρωμές σε εργαζόμενους σε ΜΜΕ.

«Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται», λένε από τον ΣΥΡΙΖΑ

Μετά από αυτή την εξέλιξη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι: «Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται».

Οι πηγές της Κουμουνδούρου παραπέμπουν στη δήλωση που είχε κάνει στις 23 Φεβρουαρίου, οπου δήλωνε «Εφ' όσον ο νόμος αφορά και σ’ εμένα, θα πουλήσω τις εταιρείες που έχω στο εξωτερικό» . 

Παράλληλα, σημειώνεται ότι για τον Στέφανο Κασσελάκη δεν υπάρχει θέμα ότι κατέθεσε ψευδή δήλωση Πόθεν Έσχες γιατί απλά οι υπόχρεοι δηλώνουν τώρα για τα εισοδήματα του 2022. 

«Πριν δεν είχε καμία συμμετοχή στην πολιτική αλλά ήταν επιχειρηματίας στην Αμερική, όπως από την πρώτη στιγμή έτσι παρουσιάστηκε στους 'Ελληνες πολίτες», αναφέρουν οι συγκεκριμένες πηγές.

Τέλος, από την Κουμουνδούρου σημειώνεται: «Σε αντίθεση με εταιρίες της οικογένειας Μητσοτάκη, η επιχειρηματική του δραστηριότητα δεν είχε ποτέ σχέση με φορολογικούς παραδείσους και το τελευταίο δολάριο που προέκυψε από την επιχειρηματική του δραστηριότητα είναι πλήρως φορολογημένο με συντελεστή 50%, κάτι που πολύ εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει ο οποιοσδήποτε».

Γιατί γίνεται έρευνα για τον Κασσελάκη

Για την υπόθεση υπήρξε δημόσια αντιπαράθεση με αφορμή την απόλυση από τον Στέφανο Κασσελάκη, του μέχρι πρότινος οικονομικού διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, Θύμιου Γεωργόπουλου.

Ο τελευταίος σε πρόσφατη ανάρτησή του ανέφερε ότι το επίμαχο δάνειο του Στέφανου Κασσελάκη μπήκε στον λογαριασμό της Left Media ΑΕ, ουσιαστικά χωρίς να χρειάζεται, καθώς το δώρο και η μισθοδοσία των εργαζομένων είχε ήδη καταβληθεί.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον μέχρι πρότινος οικονομικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ, το ποσό επιστράφηκε «στις 4/1/2024 μόλις μας έγιναν γνωστά τα στοιχεία του λογαριασμού που έπρεπε να κατατεθεί η επιστροφή της (αχρησιμοποίητης) τραπεζικής οφειλής».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA