Μενού
ekloges kalpi
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Από την πρώτη Κυριακή εκλέχθηκαν δήμαρχοι σε 246 δήμους της χώρας, μετά τη διενέργεια των χθεσινών (08/10) αυτοδιοικητικών εκλογών.

Επιπλέον, σε 86 δήμους το τοπίο θα ξεκαθαρίσει την επόμενη Κυριακή, μετά τις επαναληπτικές κάλπες (15/08).

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, 5 υποψήφιοι δεν κατάφεραν για λίγες ψήφους να πιάσουν το όριο του 43% και έτσι θα χρειαστεί να αναμετρηθούν στον β' γύρο με τον δεύτερο συνυποψήφιό τους.

Πρόκειται για τους υποψηφίους δημάρχους Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρη Αλεξόπουλο, ο οποίος έλαβε 42,92%, Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη με 42,88%, Νίκαιας - Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνο Μαραγκάκη με 42,85%, Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο με 42,84% και Τυρνάβου Αθανάσιο Αμάρι Σάμερ που έλαβε ποσοστό 42,68%.

Στην Αττική το μεγαλύτερο ποσοστό κατέγραψε ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου με το σαρωτικό 83,75%.

Δεύτερο υψηλότερο ποσοστό πέτυχε ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς με 80,55%, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, με 77,98%.

Εκλογές: Τα ποσοστά στην Αθήνα

Στον Δήμο Αθηναίων, ο Κώστας Μπακογιάννης πρώτευσε με 41,35% και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του την άλλη Κυριακή έχοντας ως αντίπαλο τον Χάρη Δούκα που συγκέντρωσε ποσοστό 14,20%. Ακολουθούν ο Κώστας Ζαχαριάδης με 13,36%, ο Νίκος Σοφιανός με 12,88%, ο Ηλίας Κασιδιάρης με 8,33%, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης με 6,09% και η Ελένη Παπαδοπούλου με 3,80%.

Εκλογές: Οι «μάχες» στους δήμους

Στον Δήμο Θεσσαλονίκης ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας αναδείχθηκε πρώτος με ποσοστό 27,34% και θα αναμετρηθεί στον β' γύρο με τον Στυλιανό Αγγελούδη που έλαβε 25,74%.

Στον Δήμο Πατρέων, όπου ο νυν δήμαρχος Κωνσταντίνος Πελετίδης ήταν πρώτος με 39,95% και θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στον θώκο του τρίτου μεγαλύτερου δήμου της χώρας στον β' γύρο απέναντι από τον Κωνσταντίνο Σβόλη που έλαβε 25,57%.

Αντίθετα, στο Ηράκλειο Κρήτης εκλέχθηκε νέος δήμαρχος από τον πρώτο γύρο ο Αλέξης Καλοκαιρινός με ποσοστό 47,15%.

Στον Δήμο Πειραιά ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μώραλης επανεκλέχθηκε για τρίτη φορά με ποσοστό 69,89%. Στον Δήμο Λαρισαίων, εκλέχθηκε νέος δήμαρχος ο Αθανάσιος Μαμάκος με ποσοστό 51,14%, ενώ ο απερχόμενος Απόστολος Καλογιάννης έλαβε 37,13%.

Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές 2023 στο Reader

Τι ισχύει με τα Πανεπιστήμια και τις σχολές

Ποια είναι η διαδικασία για Δήμους και Περιφέρειες

Πότε ένας συνδυασμός εκλέγεται από την 1η Κυριακή

Τι ισχύει με τους ετεροδημότες

Πότε κλείνουν τα σχολεία για τις εκλογές

Ποιοι δικαιούνται άδειες και πόσες ημέρες ανά περίπτωση

Πότε είναι οι εκλογές και πώς ψηφίζουμε

Μάθε σε ποιο εκλογικό κέντρο ψηφίζεις την Κυριακή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA