Μενού
Ο Έντι Ράμα
Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας | AP Photos / Ludovic Marin
  • Α-
  • Α+

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα, με ανάρτηση στα social media επισημοποίησε πως η συγκέντρωσή του θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή (12/5) στο γήπεδο στο Γαλάτσι.

Στην ίδια ανάρτηση, ο Έντι Ράμα απευθύνει πρόσκληση στους Αλβανούς κατοίκους της Αθήνας ή πέριξ της Αθήνας να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση της Κυριακής, κάνοντας λόγο για «μία σημαντική στιγμή υπερηφάνειας».

«Καλημέρα. Και με την πρόσκληση που επιτέλους έχει και τη διεύθυνση, σας καλώ όλους όσοι είστε Αθήνα ή γύρω, στη συγκέντρωση. Η πρόσκληση απευθύνετε σε εσάς που μπορείτε να περάσετε μαζί με εμάς, που ερχόμαστε από την Αλβανία, αυτήν την ξεχωριστή στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους Αλβανούς της Ελλάδας. Σας εύχομαι καλή ημέρα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός της Αλβανίας.

Μητσοτάκης: «Περιττή επιλογή η επίσκεψη Ράμα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του, σχολίασε την επερχόμενη έλευση του Αλβανού πρωθυπουργού στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι προσκεκλημένος της κυβέρνησης, αλλά έρχεται να μιλήσει σε ομοεθνείς του.

«Είναι δικαίωμά του, μια επιλογή που μάλλον περιττή μου φαίνεται, γι’ αυτό και είπα ότι είναι μια αχρείαστη επιλογή. Έχουμε ζητήματα με τις ελληνοαλβανικές σχέσεις», είπε και πρόσθεσε ότι το θέμα της κράτησης του Φρέντι Μπελέρη είναι ευρωπαϊκό, δεν είναι διμερές.

Την συνάθροιση δεν θα την απαγορεύσουμε, δεν θα τη διευκολύνουμε».

Αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωσή του, χαρακτηρίζει την έλευση Ράμα ως «προκλητική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Αναλυτικά η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Η ανακοινωθείσα επίσκεψη του Αλβανού Πρωθυπουργού, Έντι Ράμα, στην Ελλάδα, την ημερομηνία της επετείου της προφυλάκισης του Φρέντι Μπελέρη, αποτελεί προκλητική ενέργεια, η οποία αναδεικνύει την απουσία συνεκτικής πολιτικής για τα Δυτικά Βαλκάνια της κυβέρνησης Μητσοτάκη. 

Υπογραμμίζει τις μέχρι σήμερα επικοινωνιακές της επιλογές, που βλάπτουν τις διμερείς σχέσεις, δεν αναδεικνύουν πραγματικά το θέμα του κράτους δικαίου στην Αλβανία και δεν προστατεύουν αποτελεσματικά τα δικαιώματα της ελληνικής εθνικής μειονότητας στην Αλβανία. Δικαιώματα που πηγάζουν τόσο από το διεθνές όσο και από το κοινοτικό δίκαιο – ειδικά ενόψει της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA