Μενού
ypourgiko xatzidakis.jpg
Υπουργικό συμβούλιο | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε αναμμένα κάρβουνα βρίσκονται σύμφωνα με το Open, υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες αναμένεται ανασχηματισμός με σημαντικές αλλαγές.

Μάλιστα, κατά το ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ενδέχεται ο ανασχηματισμός να περιλαμβάνει τουλάχιστον πέντε αλλαγές σε επίπεδο υπουργών και να ανακοινωθεί ακόμα και την Παρασκευή (14/06).

Πάντως, σύμφωνα με το Open, από υψηλόβαθμα στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύουν ότι «ο ανασχηματισμός είναι πάντα προνόμιο του πρωθυπουργού, ο οποίος δεν αποφασίζει εν θερμώ, αλλά σταθμίζει όλα τα δεδομένα».

Ανασχηματισμός: Τα σενάρια

Στόχος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι να αξιοποιηθούν περισσότερα γαλάζια στελέχη και να μην υπάρξουν νέες μεταγραφές.

Την ίδια ώρα, ερωτηματικό αποτελεί η συγχώνευση υπουργείων και χαρτοφυλακίων και φυσικά κατά πόσο θα υπάρξει ένα πρόσωπο που θα αναλάβει να τρέξει θέματα που σχετίζονται με την ακρίβεια, ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα της καθημερινότητας στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το Open, αλλά και ρεπορτάζ του Mega, δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως θα παραμείνουν μεταξύ άλλων στο υπουργικό συμβούλιο ο Άκης Σκέρτσος, ο Μάκης Βορίδης, ο Κωστής Χατζηδάκης, ο Νίκος Δένδιας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Πιερρακάκης.

Θετικά σχόλια έχουν αποσπάσει για το έργο τους οι Παύλος Μαρινάκης και η Σοφία Ζαχαράκη.

Ανασχηματισμός μέχρι την Τετάρτη

Την ίδια ώρα ακούγεται πως μπορεί να επιστρέψουν στην κυβέρνηση δύο με τρία πρόσωπα που είχαν αναλάβει και παλαιότερα υπουργικά καθήκοντα.

Στον ΣΚΑΪ τονίζεται ότι ο ανασχηματισμός αναμένεται από την Παρασκευή (14/06) έως και την προσεχή Τετάρτη.

Επιπλέον, υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη συνεδριάζει την Παρασκευή 14 Ιουνίου στο Μέγαρο Μαξίμου, το Υπουργικό Συμβούλιο.

Τα θέματα της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, που θα αρχίσει στις 11:00, είναι:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Ψηφιακό τέλος συναλλαγών, β) Αναδιάρθρωση του Υπερταμείου, εκσυγχρονισμός των θυγατρικών του και σύσταση νέου Εθνικού Επενδυτικού Ταμείου.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη των νομοθετικών πρωτοβουλιών: α) Δικαιώματα των προσώπων που πάσχουν από άνοια και των φροντιστών τους, β) Μεταμόσχευση ιστών και κυττάρων, γ) Ένωση Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της πορείας υλοποίησης και εισήγηση για την έγκριση επικαιροποίησης του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Καταπολέμησης της Διαφθοράς 2022-2025.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη της ετήσιας έκθεσης Κεντρικής Επιτροπής Κωδικοποίησης.
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα των έργων: α) Κατασκευή φράγματος Τσικνιά Λέσβου, β) Κατασκευή έργων ύδρευσης Άρτας, Πρέβεζας, Λευκάδας, γ) Επέκταση Ιόνιας Οδού: Τμήμα Ιωάννινα – Κακαβιά.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη σχετικά με την έγκριση Σχεδίων Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών.
  • Εισήγηση από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θεόδωρο Σκυλακάκη για τη σύσταση, συγκρότηση και λειτουργία Κυβερνητικής Επιτροπής για την Κλιματική Ουδετερότητα.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA