Μενού
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος
Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σαν «βόμβα» έπεσε η πολιτική πρωτοβουλία που πήρε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, στέλνοντας επιστολή στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας εσωκομματικές εκλογές προέδρου.

Όπως ενημερώνει και το δελτίο του Action 24, ο αντιπρόεδρος της Βουλής κάνει λόγο στην επιστολή του για «Restart ηγετικό, πολιτικό, οργανωτικό, για το ΠΑΣΟΚ και τη μεγάλη παράταξη της Κεντροαριστεράς».

Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως ο κ. Κωνσταντινόπουλος, θέλει να διεξαχθούν εκλογές από τη βάση, το αργότερο μέχρι το τέλος του 2024.

Ποιοι βάζουν «πλάτη» για εκλογές προέδρου

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος φέρεται να είπε πως «πρέπει να πάρουμε μία απόφαση, αν θέλουμε να είμαστε ένα ΚΚΕ του Κέντρου ή να γίνουμε μία πλειοψηφική δύναμη η οποία θα έχει εναλλακτική πρόταση απέναντι στη Νέα Δημοκρατία».

Όπως πληροφορεί το δελτίο, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ συνασπίζονται με αυτή την πρόταση, ενώ θεωρείται πιθανό οι Νάντια Γιαννακοπούλου,  Απόστολος Πάνας,  Παύλος Γερουλάνος,  Μιχάλης Κατρίνης και Μανώλης Χριστοδουλάκης να εκφράσουν τη στήριξή τους.

Εδώ και πολλές ημέρες, ακόμα και πριν από τις ευρωεκλογές, υπάρχουν πολλές εσωκομματικές ζυμώσεις, προκειμένου να υπάρξει μία ενιαία γραμμή απέναντι στο θέμα του επερχόμενου συνεδρίου.

Αυτή η εξέλιξη αντικατοπτρίζει το γενικότερο κλίμα προβληματισμού εντός του ΠΑΣΟΚ την επομένη των ευρωεκλογών.

Πρώτες πληροφορίες θέλουν επίσης την Χαριλάου Τρικούπη να απαντά στις «προτάσεις μομφής» κατά της ηγεσίας, αναφέροντας «Δεν θα επιτρέψουμε οι μωροφιλοδοξίες κάποιων να σταματήσουν την πορεία του ΠΑΣΟΚ. Η απάντηση θα είναι άμεση και θα δοθεί στο συνέδριο».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA