Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | AP
  • Α-
  • Α+

Το πρωί της Πέμπτης (07/12) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φθάνει στην Ελλάδα στην πρώτη του επίσκεψη μετά από επτά χρόνια, για να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μία συνάντηση που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εμπέδωση του θετικού κλίματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που υπάρχει την τελευταία χρονική περίοδο.

Ο Τούρκος πρόεδρος, αναμένεται να φτάσει στη χώρα με τρία αεροπλάνα, τόσο λόγω του μεγάλου αριθμού της συνοδείας του για λόγους ασφαλείας αλλά και για να φέρει μαζί του τις δύο υπερπολυτελείς θωρακισμένες λιμουζίνες του.

Όπως αναφέρθηκε στην εκπομπή «Live News» του MEGA, ο Ερντογάν ακολουθεί το παράδειγμα του προέδρου των ΗΠΑ που ταξιδεύει με το φημισμένο «Beast», ένα όχημα - φρούριο.

Ο Τούρκος ηγέτης θα έχει στο ένα αεροπλάνο μόνο τις λιμουζίνες του, που είναι οχήματα Mercedes - Maybach. Σύμφωνα με την εκπομπή, ο Ερντογάν διαθέτει συνολικά έξι  τέτοιες λιμουζίνες για τις επισκέψεις του στο εσωτερικό και στο εξωτερικό..

Μάλιστα ο συγκεκριμένος στόλος των αυτοκινήτων του Τούρκου προέδρου ανανεώθηκε τελευταία φορά το 2017 ενώ το κόστος καθεμίας λιμουζίνας κυμαίνεται από 1 έως 2 εκατ. τουρκικές λίρες.

Επίσκεψη Ερντογάν

Τα αυτοκίνητα που θα συνοδεύσουν τον Ερντογάν στην επίσκεψή του στην Αθήνα, πέρα από την δεδομένη άνεση και πολυτέλεια, προσφέρουν απόλυτη προστασία στους επιβάτες τους.

Αντέχουν σε πυροβολισμούς, εκρήξεις, ακόμη και σε επίθεση με χημικά, αφού στο εσωτερικό τους αναπτύσσεται ένα ειδικό κύκλωμα αέρα που εμποδίζει την είσοδο εξωτερικών αερίων.

Είναι κατασκευασμένα από ένα ειδικό κράμα τιτανίου που προσφέρει την απαιτούμενη θωράκιση ενώ οι πόρτες είναι ενισχυμένες με επιπλέον ατσάλι πάχους 13 εκατοστών.


 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA