Μενού
mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | eurkonissi
  • Α-
  • Α+

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει τις περιοδείες του ανά την επικράτεια ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να μεταδώσει το μήνυμα ότι πέραν από το πόσο δυνατή θα είναι η φωνή της Ελλάδας στην Ευρώπη στην κάλπη της 9ης Ιουνίου θα δοκιμαστούν και «η πολιτική σταθερότητα και η παραγωγική συνέχεια στη χώρα».

Στη μάχη των ευρωεκλογών ο ίδιος δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη Βόρεια Ελλάδα, όπου στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου τα κόμματα δεξιά της ΝΔ κατέγραψαν υψηλά ποσοστά πιέζοντας τη γαλάζια παράταξη. Ενώ η πρόσφατη πρόκληση της νέας Προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας και η προεκλογική φιέστα του Αλβανού Πρωθυπουργού στην Αθήνα, έχουν επιβαρύνει το κλίμα και θεωρείται πιθανό να διαδραματίσουν το δικό τους ρόλο στην ψήφο ορισμένων πολιτών.

Ιδίως εκείνων που φλερτάρουν με την ιδέα της «ψήφου δυσαρέσκειας» και στη χθεσινή δημοσκόπηση της MRB για το OPEN ανέρχονται στο 60,3% έναντι ποσοστού 32,7% που θα ψηφίσουν με κριτήριο τη «σταθερότητα». Στην ίδια δημοσκόπηση εξάλλου το 54% διαφώνησε με την εκδήλωση του Έντι Ράμα στην ελληνική πρωτεύουσα.

Το διακύβευμα της κάλπης

Σήμερα και αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφτεί την Πιερία, την Πέλλα και την Ημαθία, για να υπογραμμίσει ότι οι ευρωεκλογές «δεν προσφέρονται ούτε για αδράνεια, ούτε για αδιαφορία, ούτε για αψήφιστη ψήφο δήθεν διαμαρτυρίας που μπορεί να βάλουν τη χώρα σε νέες περιπέτειες». Είναι ενδεικτικό εξάλλου ότι στην Πιερία η Νίκη συγκέντρωσε τον περασμένο Ιούνιο 9,26%, η Ελληνική Λύση 7% και οι Σπαρτιάτες οι ψήφοι των οποίων είναι αυτή τη στιγμή "ορφανές" 5,56%. Αντιστοίχως στην Ημαθία η Ελληνική Λύση απέσπασε ποσοστό 8,21%, οι Σπαρτιάτες 5,81% και η Νίκη 5,48%, ενώ στην Πέλλα τα τρία κόμματα μαζί συγκέντρωσαν ποσοστό 19,93%. 

Για τη Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, είναι κομβικής σημασίας να εξηγήσει στους πολίτες αυτών των νομών το διακύβευμα της κάλπης, ώστε να αποφευχθεί ο κατακερματισμός της ψήφου τους σε αυτά τα κόμματα. Είναι δεδομένο ότι ψηλά στην ατζέντα του Πρωθυπουργού θα βρεθούν και τα εθνικά θέματα, προκειμένου να υπογραμμίσει ότι «ο πατριωτισμός πρέπει να κρίνεται στην πράξη και όχι στα λόγια», αναδεικνύοντας όσα έχει κάνει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό για τη φύλαξη των συνόρων, στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων για την αμυντική θωράκιση της χώρας, αλλά και τις διεθνείς συμμαχίες τις οποίες ενίσχυσε.

Διόλου τυχαίο δεν ήταν ότι μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο, ο Πρωθυπουργός επέλεξε να περιοδεύσει σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Έβρο, ενώ σήμερα ο θα επισκεφτεί το Λιτόχωρο και την Κατερινή. Στον προγραμματισμό του μάλιστα η Βόρεια Ελλάδα είναι ενταγμένη και για την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα, οπότε και θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και τη Δυτική Μακεδονία. 

«Δεν επιτρέπεται εφησυχασμός»

Και μπορεί η χθεσινή δημοσκόπηση της MRB να κατέδειξε άνοιγμα της ψαλίδας για τη ΝΔ με ποσοστό 32,3% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, διαφορά 15,4 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ που εμφανίζεται δεύτερος και ένα εύρος ποσοστού που μπορεί να ανέλθει μέχρι το 35%, αλλά άπαντες στη γαλάζια παράταξη γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται εφησυχασμός.

Η εντολή του Πρωθυπουργού άλλωστε, με δεδομένο ότι έχει προσδώσει στις ευρωεκλογές χαρακτηριστικά εθνικής κάλπης, είναι «όλοι σε αυξημένη εγρήγορση μέχρι το τελευταίο λεπτό».

Η, δε, διαρκής άνοδος της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου που καταγράφει (MRB) ποσοστό 9.9% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων και ένα εύρος ποσοστού από 8,4% έως 11,4%, καταδεικνύει και την κινητοποίηση που απαιτείται από την κυβερνητική παράταξη ώστε να συσπειρώσει τους ψηφοφόρους της και να περιορίσει τις απώλειές της στα δεξιότερα.

Μάχη και στη Βουλή

Επόμενος σταθμός στο πρόγραμμα περιοδειών του Πρωθυπουργού θα είναι την Τρίτη το Άργος, ενώ την Παρασκευή θα δώσει την τελευταία προεκλογική μάχη στη Βουλή με αφορμή την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια, η οποία όμως θεωρείται βέβαιο ότι θα μετατραπεί σε μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση.

Στην τελική ευθεία προς τις ευρωεκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναδεικνύει τα έως τώρα απτά αποτελέσματα του κυβερνητικού έργου, καθώς και τα τολμηρά άλματα προς τα εμπρός που γίνονται διαρκώς με στόχο τη σύγκλιση της Ελλάδας με την Ευρώπη σε όλα τα επίπεδα με έμφαση τη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας των πολιτών.

Εξ ού και συνδυάζει τις περιοδείες του με στοχευμένες ομιλίες για σημαντικές μεταρρυθμίσεις που άπτονται της καθημερινότητας και της αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Έχει δηλώσει επανειλημμένα άλλωστε την ανάγκη η ΝΔ να εξέλθει ισχυρή από τις ευρωεκλογές, ώστε να συνεχίσει ακόμα πιο τολμηρά τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα και φροντίζει να δίνει πρακτικά παραδείγματα των όσων μπορούν να γίνουν και με ευρωπαϊκά χρήματα.

Σε αυτό το πλαίσιο μίλησε χθες σε συνέδριο για την υγεία και σε εκδήλωση του ΤΕΕ για τον Ενιαίο Ψηφιακό Χάρτη και το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, επισημαίνοντας τις μεγάλες αλλαγές που χρηματοδούνται από ευρωπαϊκούς πόρους το Ταμείου Ανάκαμψης, αποδεικνύοντας όπως τόνισε ότι: «αυτή η κυβέρνηση όχι μόνο ξέρει να διεκδικεί για να φέρνει ευρωπαϊκούς πόρους στην Ελλάδα, αλλά ξέρει κυρίως πως μπορεί να τους αξιοποιεί προς όφελος της εθνικής ανάπτυξης και του κάθε Έλληνα ξεχωριστά». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA