Μενού
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη
Ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη σε πολίτες | EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ
  • Α-
  • Α+

«Δύναμη στην Ευρώπη σημαίνει και δύναμη στην Ελλάδα». Με αυτό το μήνυμα μέσω του νέου σποτ που έριξε η ΝΔ στη μάχη των ευρωεκλογών χθες, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να καταδείξει την κρισιμότητα της κάλπης της 9ης Ιουνίου και τους λόγους για τους οποίους η ισχυρή ΝΔ ταυτίζεται με την ισχύ των Ελλήνων και τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την Ε.Ε.

Και επειδή μια εικόνα ισοδυναμεί με χίλιες λέξεις, το γαλάζιο σποτ έχει πρωταγωνιστή τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρουσία του τα τελευταία 5 χρόνια στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια των Βρυξελλών και τις επαφές του με τους μεγάλους  «παίκτες», συνδυάζοντας αυτές τις εικόνες με τα F-16 και τα Rafale που απέκτησε η χώρα μας, το φράχτη στον Έβρο και την επιτόπια αυτοψία που είχαν κάνει οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών στην ακριτική περιοχή.

«Η φωνή μας έχει βάρος και κύρος στις Βρυξέλλες»

Στόχος φυσικά είναι να αναδειχτεί ότι πλέον «η φωνή μας έχει βάρος και κύρος στις Βρυξέλλες» και ότι αυτή η δύναμη δεν πρέπει να τεθεί εν κινδύνω μέσω της αποχής, της χαλαρής ψήφου ή μίας ψήφου διαμαρτυρίας που μπορεί να μας βάλει σε περιπέτειες. Και ταυτόχρονα να αντιληφθούν οι πολίτες πως παρά τις όποιες δυσκολίες για παράδειγμα με την ακρίβεια, δεν πρέπει να λησμονούν τη «μεγάλη εικόνα» όσων πέτυχε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για τη βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό αλλά και της καθημερινότητας των ίδιων σε μία σειρά από κρίσιμα πεδία.

«Πριν από 10 χρόνια η θέση μας στην Ευρώπη κινδύνευε. Σήμερα όλα έχουν αλλάξει. Τα ελληνικά σύνορα έγιναν στην πράξη σύνορα της ΕΕ, με σκληρή δουλειά εξασφαλίσαμε περισσότερους πόρους για την πατρίδα μας», αναφέρει ο Πρωθυπουργός.

Θέτοντας δε ως μείζονες προκλήσεις της επόμενης μέρας στην Ευρώπη την κοινή άμυνα, το μεταναστευτικό και την αγροτική πολιτική και επισημαίνοντας ότι στις Βρυξέλλες επίκεινται σημαντικές αποφάσεις, υπογραμμίζει για άλλη μία φορά ότι «μέσα σε ένα δύσκολο κόσμο πολέμων και απειλών, πρέπει να εδραιώσουμε τη θωράκιση της χώρας αλλά και να διεκδικήσουμε μεγαλύτερη ευημερία για όλες και για όλους». Και καλεί τους πολίτες να εμπιστευθούν εκ νέου τη ΝΔ για «ακόμα ένα βήμα μπροστά» ώστε η Ελλάδα να βρεθεί «σταθερά πιο κοντά στην Ευρώπη».

Τα τρία αυτά μέτωπα εξάλλου που προβάλλει στους πολίτες ως μείζονα μπορούν να βρουν αντίκρισμα τόσο στους ψηφοφόρους του κέντρου που στήριξαν τη ΝΔ στις εθνικές εκλογές του περασμένου Μαΐου και Ιουνίου, όσο και στους πιο συντηρητικούς ψηφοφόρους της παράταξης που ενδεχομένως να έχουν δυσαρεστηθεί από πολιτικές όπως ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, αλλά και να επηρεάσουν μία μερίδα από εκείνους που παραμένουν στη δεξαμενή των αναποφάσιστων και μπορούν να αναγνωρίσουν το διακύβευμα της κάλπης τόσο στην ευρωπαϊκή όσο και στην εθνική του διάσταση.

«Θα παρθούν πολύ σημαντικές αποφάσεις στην Ευρώπη τα επόμενα χρόνια. Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να έχουν την Ελλάδα πρωταγωνίστρια και όχι ουραγό. Και όλοι αντιλαμβάνονται αυτή τη στιγμή ότι η ΝΔ είναι κατεξοχήν το κόμμα της Ευρώπης και ένα κόμμα το οποίο μπορεί να κάνει τη φωνή της Ελλάδας να ακούγεται ισχυρή στην Ευρώπη», σημείωσε ο Πρωθυπουργός χθες στο OPEN.

Επιχειρώντας, δε, να καταδείξει τις διαφορές μεταξύ της ΝΔ και των πολιτικών της αντιπάλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταλόγισε στον Στέφανο Κασσελάκη μετατροπή όσων γράφουν τα «τρολ» του διαδικτύου σε «επίσημη πολιτική θέση», «ασυνάρτητο» λόγο και «απολιτίκ lifestyle λαϊκισμό». Αποδομώντας παράλληλα τα κόμματα δεξιά της ΝΔ κάλεσε τους πολίτες να κάνουν τη διάκριση μεταξύ της «πατριδοκαπηλίας» και «του υπεύθυνου και σοβαρού πατριωτισμού» χωρίς φωνές, αλλά με πράξεις επένδυσης στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την άσκηση υπεύθυνης, σοβαρής, αξιόπιστης και με αυτοποπεποίθηση εξωτερικής πολιτικής που δεν υποχωρεί ποτέ από τις εθνικές κόκκινες γραμμές.

Αυξάνει τη συσπείρωση η ΝΔ

Σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις η ΝΔ έχει αυξήσει τη συσπείρωσή της και έχει περιορίσει τις διαρροές προς τα δεξιά της. Γεγονός που εκτιμάται πως οφείλεται σε ένα βαθμό και στην αυστηρή στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Το κλίμα αυτό εισπράττουν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και όλα τα γαλάζια κλιμάκια στις περιοδείες τους ανά την Ελλάδα. Το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών έχει αρχίσει να γίνεται πλέον πιο αντιληπτό λένε από την Πειραιώς, ενώ οι πολίτες κατανοούν περισσότερο και τη διαρκή υπόμνηση του Πρωθυπουργού ότι η ΝΔ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που μιλάει για την Ευρώπη και έχει την ικανότητα να διαπραγματευτεί την επόμενη μέρα προς όφελός τους.

Εξ ού και ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε προχθές από τη Φλώρινα τον πήχη των ευρωεκλογών για τη ΝΔ, θέτοντας ως στόχο την εκλογή του μέγιστου αριθμού 9 ευρωβουλευτών. Στόχος που σηματοδοτεί την εκτίμησή του ότι ένα ποσοστό πέριξ του 35% (με 33% το 2019 η ΝΔ είχε εκλέξει 8) είναι εφικτό. Η εντολή του ωστόσο είναι «μηδενικός εφησυχασμός» καθώς όπως συνηθίζει να λέει «οι κάλπες είναι άδειες» και για να γεμίσουν απαιτείται η μέγιστη κινητοποίηση απ’ όλους. Και ο ίδιος είναι ο πρώτος που δίνει το παράδειγμα συνεχίζοντας καθημερινά πλέον τις περιοδείες του ανά την Ελλάδα.

Σήμερα το απόγευμα θα βρεθεί στο Άργος, ενώ επιδιώκοντας να αναδείξει κάθε πτυχή της κυβερνητικής πολιτικής και να απευθυνθεί σε όλα τα κοινά και τις κοινωνικές ομάδες, έχει επιλέξει να παραχωρεί συνεντεύξεις σε διαφορετικού περιεχομένου εκπομπές. Από καθαρά ενημερωτικές και δελτία ειδήσεων, μέχρι ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αλλά και ειδικού ενδιαφέροντος όπως τα αθλητικά μέσα και στο sport24.gr που θα μιλήσει το μεσημέρι. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα, το οποίο απευθύνεται σε όλη την ελληνική κοινωνία», επισημαίνει άλλωστε διαρκώς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA