Αλλεπάλληλες συνεδριάσεις προκειμένου να είναι όλα έτοιμα για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αρχή έγινε με το προεδρείο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, όπου συζητήθηκε αναλυτικά ο προγραμματισμός του επόμενου διαστήματος, με αιχμή τη συγκρότηση ομάδων εργασίας στη βάση των όσων είχαν συζητηθεί και στην προηγούμενη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.
Την Πέμπτη 25 Ιουλίου θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να υπάρξει αναλυτική συζήτηση.
Στη χθεσινή συνεδρίαση αποφασίστηκε επίσης να δρομολογηθεί άμεσα η επεξεργασία νομοθετικών προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το ιδιωτικό χρέος, τη στέγη και τα ζητήματα ψυχικής υγείας.
Επιπλέον, τονίστηκε ότι «εάν η ΝΔ απορρίψει τις τροπολογίες που επανακατέθεσε σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ για την έκτακτη φορολόγηση των υπερκερδών διυλιστηρίων σε ποσοστό 90% και για την πάταξη της κερδοσκοπίας στην αγορά ενέργειας - τις έχει υποβάλει ήδη από το Μάιο - ή δεν τις "αντιγράψει", τότε αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει την απόλυτη ευθύνη για την ακρίβεια».
Σημειώνεται ότι στην πρόταση που επανακατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ προβλέπονται: θέσπιση πλαφόν για το μεικτό περιθώριο διύλισης, έκτακτη φορολόγηση υπερκερδών των διυλιστηρίων με συντελεστή 90%, προληπτικός έλεγχος υπερβολικών προσφορών σε όλες τις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας και την ενεργοποίηση πλαφόν στο περιθώριο κέρδους των ηλεκτροπαραγωγών όποτε αυτό χρειάζεται.
Στο μεταξύ, κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν χθες, παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, και τα think tanks της Στεγαστικής Πολιτικής με αυτό των Υποδομών και Μεταφορών. Στη συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, παραβρέθηκαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής, Κατερίνα Νοτοπούλου και η συντονίστρια των think tanks του κόμματος, Διάνα Βουτυράκου.
Δράσεις για τους πολίτες
Οι κατ΄ ιδίαν συναντήσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίστηκαν και με τους πολίτες οι οποίοι δεν κατάφεραν να τον συναντήσουν την προηγούμενη εβδομάδα. Μάλιστα με ανάρτηση του ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε γνωστό ότι με τις κατάλληλες ενέργειες, το γραφείο του κατάφερε να αναστείλει προσωρινά τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μιας γυναίκας η οποία τον επισκέφθηκε.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως «την περασμένη Πέμπτη ανοίξαμε τις πόρτες του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου. Δεκάδες πολίτες ήρθαν να μοιραστούν μαζί μου τις ιδέες τους, αλλά και τα προβλήματά τους. Μια γυναίκα μού ανέφερε ότι το σπίτι της - πρώτη κατοικία - θα έβγαινε σε πλειστηριασμό, με ημερομηνία εκτέλεσης, σήμερα 17/07. Με τις κατάλληλες ενέργειες του γραφείου μου καταφέραμε χθες να αναστείλουμε προσωρινά τον πλειστηριασμό, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στην ιδιοκτήτρια για μια οριστική ρύθμιση του χρέους της» και συμπλήρωσε ότι:
«Η πολιτική δεν είναι απλώς επικοινωνία και εξυπηρέτηση προσωπικών φιλοδοξιών. Είναι η λύση στα προβλήματα των πολιτών. Σας το έχω πει από την πρώτη στιγμή. Θα είμαι δίπλα σας. Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύσεις. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε».
Ο ΣΥΡΙΖΑ για Γεωργιάδη
Με καρφιά προς τον Κυριακο Μητσοτάκη απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την επίθεση του Άδωνι Γεωργιάδη κατά του Παύλου Πολάκη, με την λέξη «ουστ», επειδή του άσκησε κριτική αναφορικά με την περίθαλψη των ανασφάλιστων.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει ούτε την τόλμη ούτε τον στοιχειώδη πολιτικό πολιτισμό να απολογηθεί για τις ύβρεις, τις προσβολές, τις απρέπειες και τα ομοφοβικά σχόλια βουλευτών και στελεχών του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρόεδρου του.
Αντιθέτως, μάλιστα, περισσεύει η αλαζονεία τόσο του ιδίου όσο και των πρωτοκλασάτων Υπουργών του, οι οποίοι θρασύτατα εκδιώκουν από τη Βουλή βουλευτές, όταν δεν τους αρέσει η πολιτική κριτική που τους ασκείται.
Με δυο μέτρα και δύο σταθμά η αστική ευγένεια της Ν.Δ...», καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.
Βολές προς το ΠΑΣΟΚ για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
Προ των ευθυνών του φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός απο τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σε ο,τι αφορά την ψήφιση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου να κρίνει παράτυπο και αδιαφανή τον τρόπο προμήθειας εκατομμυρίων εμβολίων από την Κομισιόν.
Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τα δύο κόμματα εάν επιμένουν να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Χαρακτηριστικά σημειώνει με ανακοίνωση πως
«Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επί Προεδρίας Φον ντερ Λάιεν δεν παρείχε επαρκή πρόσβαση με διαφάνεια στις συμβάσεις προμήθειας εμβολίων κατά του Covid 19. Πιο συγκεκριμένα, το Δικαστήριο αποφάσισε ότι είναι παράτυπη η κίνηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να αλλοιώσει τμήματα των συμβάσεων με τις φαρμακευτικές εταιρίες, με τη δικαιολογία της προστασίας των εταιρικών συμφερόντων.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Φον ντερ Λάιεν εμπλέκεται σε υποθέσεις αδιαφανούς διαχείρισης. Το θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι Ευρωπαίοι άρχοντες του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος αντιμετώπισαν μέχρι και την πανδημία ως...ευκαιρία.
Μετά και από αυτή την εξέλιξη, το ερώτημά μας είναι σαφές: Επιμένουν να υπερψηφίσουν την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν οι ευρωβουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει ταχθεί εξ αρχής εναντίον της υποψηφιότητας της.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.