Μενού
Παιδιά με ισραηλινές σημαίες, σε διαδήλωση για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς
Παιδιά με ισραηλινές σημαίες, σε διαδήλωση για την απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς | AP Photo/Vadim Ghirda
  • Α-
  • Α+

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια επανένωσης των ομήρων της Χαμάς, με τις οικογένειές τους στο Ισραήλ. 

Βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Schneider Children’s Medical Center δείχνει τον 9χρονο Ohad Munder να τρέχει προς τον πατέρα του Avi Zichri και να τον αγκαλιάζει. Απελευθερώθηκε μαζί με τη γιαγιά του και τη μητέρα του. 

Ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε από το ιατρικό κέντρο δείχνει τον Yoni Asher, να αγκαλιάζει τη σύζυγό του Doran και τις δύο μικρές του κόρες Aviv και Raz. Ο Yoni ρωτά τις κόρες του στα εβραϊκά «Σας έλειψα, ναι; Σκεφτόσασταν τον μπαμπά; Aviv σκεφτόσουν τον μπαμπά, ναι; Σκεφτόσουν καλά πράγματα για μένα, ναι; Τι είπε η μαμά για μένα;» 

Η Daniel Aloni ήταν μεταξύ των τριών γυναικών που εμφανίστηκαν στα βίντεο της Χαμάς με τους ομήρους, στα τέλη του περασμένου μήνα. Είχε  ταξιδέψει στο κιμπούτς Nir Oz για να επισκεφθεί την οικογένειά της όταν απήχθη, μαζί με την κόρη της. Η αδελφή της κι άλλα μέλη της οικογένειας αιχμαλωτίστηκαν, επίσης, και παραμένουν στη Γάζα.

Μια άλλη πρώην όμηρος, η Yafa Adar, σφιχταγκάλιασε την οικογένειά της στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε, όπως φαίνεται από εικόνες που δημοσιεύτηκαν στο Facebook. «Είναι εδώ. Η πανέμορφη γιαγιά μου είναι εδώ» έγραψε η εγγονή της.

Η Adar είναι ιδρύτρια του κιμπούτς Nir Oz και είναι το γηραιότερο άτομο που έπεσε θύμα ομηρίας από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου. Ο 38χρονος εγγονός της, πατέρας δύο παιδιών, εξακολουθεί να κρατείται μαζί με τους εκατοντάδες άλλους. 

Μια άλλη γυναίκα που απελευθερώθηκε - η Margalit Moses - φαίνεται να χαμογελά σε μια εικόνα που ανέβασε η οικογένειά της στο Facebook. «Η μαμά επέστρεψε!" Ο Yair Moses δημοσίευσε στο Facebook την Παρασκευή.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA