Μενού
Adonis Georgiadis
Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης | Eurokinissi/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Μεταξύ άλλων, ο Άδωνις Γεωργιάδης έθιξε σήμερα τις τεράστιες αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, θεωρώντας πως οι ασθενείς θα αναγκαστούν να αγοράζουν παρά να μην έχουν πρόσβαση σε αναγκαία σκευάσματα.

Μιλώντας στις Συνδέσεις της ΕΡΤ, ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως «Η συμμετοχή του κόσμου δεν αλλάζει. Είναι ποσοστιαία η συμμετοχή που ίσχυε. Απλά όταν αυξάνεται η λιανική τιμή ενός φαρμάκου και η ποσοστιαία συμμετοχή παραμένει ίδια, αυξάνεται κατά κάτι και η συμμετοχή».

Στη συνέχει ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε «Στο ίδιο δελτίο τιμών που αυξήθηκαν 880 κωδικοί μειώθηκαν σε 6.500 κωδικούς. Πρέπει να καταλάβουμε τι θέλουμε. Θέλουμε να μην υπάρχουν φάρμακα; Τότε θα πρέπει να υπάρχει κάποιο κόστος για αυτά».

Γεωργιάδης: «Τα φάρμακα δεν μπορεί να είναι τσάμπα»

Ο υπουργός Υγείας είπε επίσης χαρακτηριστικά πως «Τζάμπα δεν μπορεί να είναι τα φάρμακα».

«Οι τιμές που αυξήθηκαν είναι στην Ελλάδα τζάμπα. Για παράδειγμα η ετοποσίδη στην Ελλάδα πωλείται εννέα ευρώ, ενώ στη Γερμανία 50 ευρώ. Η εταιρεία προτιμά να το πουλάει στα 50 ευρώ και έτσι το είχε αποσύρει από την Ελλάδα» τόνισε.

«Η Ελλάδα πήγαινε τις τιμές των φαρμάκων μόνο προς τα κάτω για περίπου 15 χρόνια λόγω της κρίσης. Ξέρετε κάποιο αγαθό που μόνο να πέφτει και ποτέ δεν ανεβαίνει; Το μόνο αγαθό ήταν το φάρμακο», πρόσθεσε.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...