Μενού
gerapetritis
Glomex
  • Α-
  • Α+

Μετά τις έντονες αντιδράσεις στα social media για την υπόκλισή του την ώρα της άφιξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Γιώργος Γεραπετρίτης πήρε θέση για το συμβάν με δηλώσεις του στην ΕΡΤ.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ότι η κίνησή του δεν έγινε για τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν μαζί του.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία», είπε στη συνέχεια Γιώργος Γεραπετρίτης. «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην Αρχηγό τους κράτους. Όπως το έπραξα το Σάββατο που την είδα, το έπραξα και σήμερα και θα το πράττω πάντα. Στην αρχηγό του κράτους μου εγώ πάντοτε θα το πράττω αυτό. Εξάλλου τον πρόεδρο Ερντογάν τον είδα, όπως γνωρίζετε το πρωί. Εγώ τον υποδέχθηκα και νομίζω οι εικόνες μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους.», τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Γεραπετρίτης: «Έχει αναπτυχθεί σχέση»

«Εγώ δε μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής στους συνομιλητές μου. Το ίδιο αισθάνομαι από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είχαμε πολλές περιπτώσεις έντασης που καταφέραμε να αποσυμπιέσουμε. Έχει αναπτυχθεί μία σχέση», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε επίσης μεταξύ άλλων και τόνισε: «Χρέος μας είναι να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις».

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας. Θα πάμε βήμα - βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.

Γεραπετρίτης: «Ήμασταν προετοιμασμένοι»

«Μόνη μας διαφορά με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», υποστήριξε. «Η Dιακήρυξη των Αθηνών σηματοδοτεί την επόμενη μέρα. Η ελληνική διπλωματία ήταν προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα», τόνισε ακόμα.

Επιπλέον, ο Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε: «Αισθάνομαι πιο δυνατός για να διαχειριστώ την οποιαδήποτε ένταση».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA