Μενού
mitarakis
Ο Νότης Μηταράκης. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη για τη γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους.

«Φανταστείτε ο φρουρός που ήταν στο τμήμα να είχε βγάλει το όπλο του πριν ο δράστης μαχαιρώσει την άτυχη γυναίκα και να τον είχε πυροβολήσει», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Να σημειωθεί ότι η παραπάνω δήλωση έγινε τη στιγμή που οι αποκαλύψεις για τη στάση της αστυνομίας λίγο πριν τη γυναικοκτονία είναι αλλεπάλληλες και εγείρονται πολύ σοβαρά ερωτήματα για τη στάση των ένστολων στο συμβάν.

«Πιθανότατα σήμερα θα μιλούσε η αντιπολίτευση για ακραία αστυνομική βία, θα είχε προφυλακιστεί ο Αστυνομικός και θα κινδύνευε να περάσει τη ζωή του στη φυλακή», πρόσθεσε στη συνέχεια ο γαλάζιος βουλευτής.

«Είναι λοιπόν ένα κρίσιμο ζήτημα που αυτή η στυγερή δολοφονία, αυτό το ακραίο περιστατικό, θα πρέπει να μας κάνει να αναστοχαστούμε για το πως θέλουμε η Αστυνομία να μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά βίας», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νότης Μηταράκης.

Αντιδράσεις για Μηταράκη

«Ο πρωθυπουργός οφείλει να διαγράψει τον Νότη Μηταράκη, εάν δε συμφωνεί μαζί του», τόνισε σε ανακοίνωση η Νέα Αριστερά με αφορμή τη δήλωση του βουλευτή «ότι η απάντηση στις γυναικοκτονίες είναι η αναθεώρηση του πλαισίου «για το πώς η αστυνομία αντιμετωπίζει περιστατικά βίας».

Επιπλέον σχολιάζεται ότι «είναι προφανής η προσπάθεια των κορυφαίων της ΝΔ να μην απαντούν στα κρίσιμα ερωτήματα για την εγκληματική ολιγωρία της αστυνομίας στην αποφυγή μιας ακόμα γυναικοκτονίας, ενός ακόμα εγκλήματος που συνέβη μάλιστα στην πόρτα ενός αστυνομικού τμήματος».

«Πρόσωπα όπως ο κ. Μηταράκης, προσπαθούν με χυδαίο και προκλητικό τρόπο να αποφύγουν τις ευθύνες που αναλογούν και στους ίδιους, καθώς ηγούνταν πολιτικά της ΕΛΑΣ», αναφέρει επίσης η Νέα Αριστερά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA