Μενού
akis-skertsos
Άκης Σκέρτσος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο Άκης Σκέρτσος να μην είναι και ο πιο φανατικός νεοδημοκράτης, κέρδισε, όμως, την προσοχή των περισσότερων στο χθεσινό «φροντιστήριο» στα γραφεία του κόμματος. Ήταν προετοιμασμένος, ήπιος και ευγενής, ενώ τους τόνισε ότι είναι πολύ χαρούμενος που ανήκει στην ευρύχωρη ΝΔ. Συνεπώς, όλοι τον άκουσαν, ακόμα και αν δεν καλύφθηκαν πλήρως.

Δεν θα έλεγα το ίδιο για τον Άδωνι, ο οποίος με αρκετές του αναφορές στο εσωτερικό της ενημέρωσης δεν χαροποίησε πολλούς, ειδικά τους διαφωνούντες, μιλώντας για το συμφέρον της παράταξης που περνά μέσα από την υπερψήφιση του νομοσχεδίου. Τα λέω κομψά, γιατί δεν ειπώθηκαν ακριβώς τόσο κομψά. Και αυτό το παρατήρησαν και βουλευτές που γενικά δεν είναι αρνητικοί. 

Υπερψηφίζουν... σιωπηρά

Υπάρχει, πάντως, για να ξέρετε μια κατηγορία βουλευτών της ΝΔ που στο τέλος της ημέρας θα ψηφίσουν τον γάμο, αλλά δεν το…φωνάζουν. Πρόκειται για νέους βουλευτές που εξελέγησαν πρώτη φορά είτε το 2019 είτε το 2023 και έχουν ως επί το πλείστον εγγύτερη πολιτική τοποθέτηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πέρα από όσους είναι ιδεολογικά υπέρ του γάμου, υπάρχουν αυτοί που συμφωνούν, αλλά δεν θα βγουν να το πουν από τώρα, ενώ υπάρχουν και άλλοι που συμφωνούν μεν, αλλά επειδή έχουν άλλους διαφωνούντες στον νομό τους, δεν θέλουν να καταστούν αυτοί υποδοχείς τυχόν δυσαρέσκειας της κομματικής βάσης. Στο τέλος, βέβαια, η δουλειά θα γίνει, αλλά ως τώρα αυτοί που έχουν θετική τοποθέτηση ακούγονται λιγότερο. 

Γιατί αντιδρά ο Σαμαράς

Αρκετοί προσπαθούν να καταλάβουν πού το πάει ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος τοποθετείται και ξανατοποθετείται στον δημόσιο διάλογο για το θέμα του τι έκανε και τι δεν έκανε για τα ομόφυλα ζευγάρια. Κόμμα ο Σαμαράς δεν θα κάνει, μια φορά επέλεξε την οδό της διάσπασης και μετά από μερικά χρόνια επέστρεψε. Είναι προφανές ότι ο Σαμαράς έχει ενστάσεις για την ασκούμενη πολιτική, όπως είναι προφανές ότι διαφωνεί με την μονόπαντη κεντρώα στροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από την άλλη, όμως, η έντονη διαφωνία Σαμαρά σημαίνει κιόλας ότι κανείς από το Μέγαρο Μαξίμου δεν έχει μείνει να του κάνει ένα μασάζ από καιρού εις καιρόν, προκειμένου οι διαφωνίες του να εκτονώνονται σε πιο ουδέτερο χρόνο. Τώρα, βεβαίως, η ζημιά έγινε και δεν μαζεύεται εύκολα, με δεδομένο ότι θα μιλήσει και στη Βουλή για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Αντιδράσεις και στο ΠΑΣΟΚ 

Στο ΠΑΣΟΚ πάλι αναμένεται να καθορίσουν την στάση τους σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που θα λάβει χώρα αύριο στη βουλή. Κομματική πειθαρχία δεν φαίνεται να επιβάλλεται αφού βλέπω καμιά δεκαριά βουλευτές του κόμματος να έχουν αντιταχθεί δημοσίως ή ιδιωτικώς στην νομοθετική ρύθμιση. Και προφανώς η πιθανότητα κομματικής πειθαρχίας θα έκανε μόνο κακό στο κόμμα την ώρα που η ΝΔ αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές της να πράξουν κατά συνείδηση. 

Θα τοποθετηθεί και ο Βενιζέλος 

Βέβαια οφείλω να πως πως με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένω την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου σε εκδήλωση του Κύκλου Ιδεών για το θέμα την ερχόμενη Τρίτη σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας με τίτλο «Γάμος ομοφύλων, τεκνοθεσία, παρένθετη μητρότητα: συνταγματικό πλαίσιο και νομοθετική ρύθμιση». Ο Βενιζέλος θεωρεί πως η νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης είναι στη σωστή κατεύθυνση - αναμένεται πάντως να πάρει θέση και για το θέμα της Πρωθυπουργικής προτροπής για αποχή σε βουλευτές που διαφωνούν. 

Γεραπετρίτης βλέπει Σούκρι 

Ο υπουργός Εξωτερικών ολοκληρώνει αύριο με συνάντηση του στο Καιρό την τριήμερη περιοδεία στη Μέση Ανατολή. Εκεί θα συναντήσει τον Σάμεχ Σούκρι, τον Αιγύπτιο ομόλογο του, με τον οποίο υπάρχει συναντίληψη για μια σειρά ζητημάτων - το θέμα πάντως της Λιβύης αναμένεται εκ νέου να πέσει στο τραπέζι. Χθες είχε την ευκαιρία να δει χθες τον Ιορδανό αναπληρωτή Πρωθυπουργό ενώ σήμερα θα γίνει δεκτός από τον Βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης

Famagusta: Η συνταρακτική ιστορία της Χαρίτας Μάντολες - Μπροστά στα μάτια της οι Τούρκοι εκτέλεσαν 12 συγγενείς της

Η πρώτη διπλή εκτέλεση της «17Ν» - Τα σκοτεινά σημεία και η «εμπλοκή» γνωστής ηθοποιού

«Ο Άδωνις... Σαμαράς» - Το λάθος που έκανε Τζίμα και Πρετεντέρη να... λυθούν στα γέλια

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA