Ως δικαίωση της πάγιας θέσης της κυβέρνησης ότι μοναδική αρμόδια για να ρίξει άπλετο φως σε κάθε μείζονα υπόθεση είναι η Δικαιοσύνη κατόπιν ενδελεχούς και εμπεριστατωμένης έρευνας επί των πραγματικών περιστατικών και του συνόλου των δεδομένων, εξέλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου τη χθεσινή αρχειοθέτηση από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου της πιθανής εμπλοκής της ΕΥΠ ή άλλων κρατικών υπηρεσιών ή λειτουργών στις παράνομες παρακολουθήσεις με το κακόβουλο λογισμικό predator.
Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι το περίπου 300 σελίδων πόρισμα βάζει με τη δικαστική πλέον βούλα και απολύτως τεκμηριωμένα ταφόπλακα στις βαρύτατες κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί απόπειρας «συγκάλυψης κυβερνητικών ευθυνών» και ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ - predator που είχε ως πραγματική βάση την Ηρώδου του Αττικού και «εντολοδόχο» τον ίδιο τον πρωθυπουργό.
Εξ ού και κυβερνητικές πηγές πετούσαν από το πρώτο λεπτό χθες το γάντι στους κατήγορους.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι μάλιστα τόνιζαν ότι η επιμονή των κομμάτων της αντιπολίτευσης στις καταγγελίες περί «σκανδάλου» και «παρακράτους» εκθέτουν όσους επιμένουν σε αυτές, στηλιτεύοντας την εν λόγω στάση ως «α λα καρτ εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη» που αμφισβητεί το ίδιο το πολίτευμα και το κράτος δικαίου στη χώρα μας με αποκλειστικό γνώμονα το γεγονός ότι δεν εξυπηρετεί το πολιτικό τους αφήγημα.
Υποκλοπές: 'Εδωσαν τον τόνο Γεωργιάδης και Βορίδης
«Όποιος αμφισβητήσει από σήμερα το πόρισμα θέτει σε αμφισβήτηση το πολίτευμα της χώρας», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης από τη Βουλή.
Ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο Μάκης Βορίδης αποκρούοντας τα αντιπολιτευτικά πυρά περί εισαγγελικού πορίσματος «ξεπλύματος» των κυβερνητικών ευθυνών, κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι δεν θέλει στην πραγματικότητα τη δικαιοσύνη, βάλλοντας εναντίον τους για επιθυμία επιστροφής στην εποχή των λαϊκών δικαστηρίων.
«Η δικαιοσύνη απεφάνθη. Και είπε ότι όλες οι ύβρεις που εκτοξεύσατε ήταν συκοφαντίες, ήταν ψέματα ήταν έωλα πράγματα, δεν στηρίζονται στο νόμο και σε πραγματικά περιστατικά», επισήμανε μεταξύ άλλων.
Ιδίως, δε, απέναντι στους υπαινιγμούς του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη για την αντικειμενικότητα της απόφασης της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου και τις αιχμές για «εξάρτηση» με την εκάστοτε κυβέρνηση, το Μέγαρο Μαξίμου πέρασε στην αντεπίθεση με ακόμα μεγαλύτερη σφοδρότητα. Καταλογίζοντάς του δια του κυβερνητικού εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη «υποκρισία» και «θράσος».
«Σήμερα στην Ελλάδα δεν λειτουργούν «παραϋπουργεία Δικαιοσύνης» στο Μαξίμου, όπως επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα κυνικά είχε παραδεχθεί ο πρώην Υπουργός Σταύρος Κοντονής. Οι δικαστές αποφασίζουν όπως εκείνοι κρίνουν, με βάση τον ανεξάρτητο ρόλο τους», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.
Υποκλοπές: Το μήνυμα του Μαξίμου
Από το κυβερνητικό επιτελείο πάντως διαμηνύεται ότι δεν θα επιτρέψουν την αναβίωση μιας τοξικής και αντιπαραγωγικής αντιπαράθεσης με αιχμή το πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που εντέλει βάλει κατά των θεσμών θέτοντας εν κινδύνω την εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτούς.
Ως προς τις αντιπολιτευτικές αιχμές για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι την απάντηση την έχει ήδη δώσει η πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «ως του μοναδικού αντικειμενικού κριτή» στην οποία έκανε ειδική μνεία και ο Πρωθυπουργός στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο.
«Σε πείσμα όσων εξαπέλυαν μύδρους κατά της κυβέρνησης για τα θέματα κράτους δικαίου. Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ήρθε και δικαίωσε απόλυτα την πολιτική της κυβέρνησης. Η Ελλάδα είναι μια από τις εννέα χώρες που παρουσίασε τη μεγαλύτερη πρόοδο σε σχέση με τα ζητήματα του κράτους δικαίου», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.