Μου λένε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης που «αδειάστηκε» για την υπόθεση των ενστόλων ήταν προσωπικά πικραμένος. Ενώ δεν ήταν αυτός που άνοιξε το ζήτημα (βέβαια πήγε και χώθηκε και λόγω προσωπικής αντιπάθειας στον Δένδια), εντούτοις βρέθηκε πιο βαριά εκτεθειμένος, καθώς ο Μητσοτάκης αποφάσισε να ακυρώσει τη χθεσινή, προγραμματισμένη τους συνάντηση στο υπουργείο Υγείας, μεταχρονολογώντας της. Όσο και αν έλεγε και ξανάλεγε χθες ο Παύλος Μαρινάκης ότι δεν υπάρχει θέμα με τον Άδωνι, ο πρώτος που έχει θέμα (και προσωπική πικρία) είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης που βλέπει να αντιμετωπίζεται ως αποσυνάγωγος, ενώ έχει βάλει πολλές φορές πλάτη.
Βουλευτές στο Μαξίμου
Η υπόθεση των ενστόλων, πάντως, χτύπησε αρκετά καμπανάκια στο Μαξίμου για τις διαθέσεις των βουλευτών, καθώς αρκετοί φαίνεται ότι είναι εντελώς απελευθερωμένοι. Ενόψει της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Παρασκευής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δει βουλευτές, ενώ αντίστοιχα ραντεβού θα κάνουν και συνεργάτες του που είναι επιφορτισμένοι με το καθήκον της σύνδεσης του Μαξίμου με την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να μην έχουμε... ατυχήματα.
Διαβάστε ακόμη: Η επιχείρηση «στοπ στην εσωστρέφεια», η αγωνία των γαλάζιων βουλευτών και η κρίσιμη συνεδρίαση
Η φίλη της Λε Πεν
Η χθεσινή αυστηρή ποινή στη Μαρίν Λε Πεν και ο (πρωτόδικος) αποκλεισμός της από το δικαίωμα του εκλέγεσθαι προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και στη Γαλλία, αλλά και στη "διεθνή της Ακροδεξιάς", τους "Πατριώτες της Ευρώπης", καθώς το κόμμα της ανήκει σε αυτή την ευρωομάδα μαζί με Όρμπαν, Βίλντερς, Σαλβίνι κ.α. Και από την Ελλάδα πάντως θερμή δήλωση στήριξης απηύθυνε η Αφροδίτη Λατινοπούλου, η οποία έχει πολύ προσωπική σχέση με τη Γαλλίδα πολιτικό και γενικώς αντιμετωπίζεται ως το χαϊδεμένο των προαναφερθέντων, μιας και είναι και από τα νεότερα μέλη της Ευρωκοινοβουλευτικής ομάδας.
Η σημασία της σχέσης με το Ισραήλ
Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης βρέθηκε την Κυριακή στο Ισραήλ και συνάντησε τον Μπέντζαμιν Νετανιάχου μόνο απαρατήρητο δεν περνάει στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού. Το Ισραήλ είναι χώρα κομβικής σημασίας για τη νέα αρχιτεκτονική ασφαλείας της διοίκησης Τραμπ στην περιοχή μιας και η σχέση με την Ελλάδα έχει πλέον αποκτήσει στρατηγικό χαρακτήρα. Υπάρχει συνεννόηση για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τις προκλήσεις ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, και είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι την Κυριακή μάθαμε κάτι ακόμη: ότι οι σημαντικές αμυντικές εταιρείες του Ισραήλ δεν θα είναι απλά μεταξύ αυτών που θα συμβάλλουν στην υλοποίηση του ελληνικού εξοπλιστικού προγράμματος και στη διαμόρφωση του Σιδερένιου Θόλου, αλλά θα επιδιωχθεί να υπάρξουν συμπαραγωγές, κάτι που προσδίδει προστιθέμενο όφελος σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια για εκσυγχρονισμό και ενίσχυση της ελληνικής αποτρεπτικής ισχύος.
Η ΔΕΘ και τα ρεπορτάζ του καλοκαιριού
Ακούστηκε στη Βουλή και το μεταφέρω: έμπειρος κοινοβουλευτικός αναρωτήθηκε, εάν από τώρα η κυβέρνηση αναλύει τις εξαγγελίες της ΔΕΘ, τι θα γράφουν οι δημοσιογράφοι μέχρι τον Αύγουστο; Θυμίζω ότι παραδοσιακά το ρεπορτάζ στις εφημερίδες του καλοκαιριού γεμίζει με το θέμα του καλαθιού της ΔΕΘ. Για φέτος, έχει μάλλον προεξοφληθεί. Οπότε, θα πρέπει να βρούμε κάτι άλλο.
Το δεκαετές εξοπλιστικό πλάνο των Ενόπλεων Δυνάμεων
Σήμερα ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στο υπουργείο Εργασίας και αναμένεται να κάνει μια νύξη για όσα έχουν συζητηθεί το τελευταίο διάστημα και αφορούν το μισθολόγιο των ενστόλων. Αύριο θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με θέμα το δεκαετές εξοπλιστικό πλάνο των ενόπλων δυνάμεων. Θα είναι η πρώτη συζήτηση στη Βουλή μετά την πρόταση δυσπιστίας. Ελπίζω ότι ακριβώς επειδή θα αναπτυχθούν θέματα που άπτονται των ζητημάτων ασφαλείας, η συζήτηση θα είναι πιο ήπια.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.