Μενού
ekkenosi-rodos
Εκκένωση στη Ρόδο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πολλή κριτική γίνεται από την αντιπολίτευση και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης για την έμφαση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και στην συνεχή εκκένωση των περιοχών που φλέγονται. Για την κυβέρνηση βέβαια δεν υπάρχει δεύτερη σκέψη, αφού γνωρίζουν πολύ καλά ότι μπροστά στους κινδύνους που φέρνουν οι μεγάλες αυτές πυρκαγιές η προστασία της ανθρώπινης ζωής πρέπει να είναι η ύψιστη προτεραιότητα. Μάλιστα στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου δηλώνουν ικανοποιημένα από τη δουλειά που έγινε για την εκκένωση δυο σημαντικών τουριστικών προορισμών, στην Ρόδο και στην Κέρκυρα.

Τα νούμερα μάλιστα σοκάρουν: 19.000 άνθρωποι στην Ρόδο και 2.500 τουρίστες και κάτοικοι στην Κέρκυρα. Τίποτε από όλα αυτά δεν ήταν αυτονόητα πριν μερικά χρόνια, ενώ σημαντικός είναι ο ρόλος του 112 – μάλιστα οι περισσότεροι Βρετανοί δήλωσαν ικανοποιημένοι. Ικανοποιημένοι είναι στο Μαξίμου και με μέχρι τώρα διαχείριση στο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας αν και δεν πρόκειται να το φωνάξουν – η κρίση είναι ακόμη σε εξέλιξη και τα πράγματα ακόμη πολύ δύσκολα. Πάντως ευθύνες στους δήμους θα επιμεριστεί και θα αφορά σε όσους δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. 

Ενίσχυση προσωπικού για να βρουν τους εμπρηστές 

Τον διπλασιασμό του εξειδικευμένου προσωπικού της διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων εμπρησμού ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, κάτι όπως μαθαίνω συνεννοήθηκε πρώτα με όλους τους αρμόδιους. Ο στόχος είναι σαφής: να διαλευκανθούν όσο περισσότερο γίνεται οι πυρκαγιές που έχουν κατακάψει την Ελλάδα. Αλλά και κάτι ακόμη: να λειτουργήσει ως ένα μέσο καταστολής γιατί ως γνωστόν το κοκτέιλ κλιματικής κρίσης και εμπρηστών είτε από αμέλεια είτε από πρόθεση δεν θα σταματήσει όπως λένε πηγές της πυροσβεστικής. Το προσωπικό αυτό αποτελείται από εξειδικευμένους υπαλλήλους με γνώσεις νομικών θεμάτων.

Ενίσχυση προαναγγέλει ο Μητσοτάκης στο υπουργικό 

Πάντως σε λίγη ώρα ο Πρωθυπουργός στο υπουργικό Συμβούλιο αναμένεται να εξαγγείλει ενισχύσεις σε έμψυχο δυναμικό και εναέρια μέσα, ενώ για ακόμη μια φορά αναμένεται να αποκρούσει την κριτική για την επιπλέον προσθήκη ελικοπτέρων κι αεροσκαφών δασοπυρόσβεσης. Μια πρώτη γεύση πήραμε χθες στη βουλή, αλλά και μια δηκτική αναφορά για τους δημάρχους που παρά την ενίσχυση τους από τον κρατικό μηχανισμό δεν έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες στο κομμάτι της πρόληψης. 

Κώστας Ζαχαριάδης για το Δήμο της Αθήνας

Υπάρχει μια πληροφορία που θέλει τον Κώστα Ζαχαριάδη να είναι ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται για μια καλή υποψηφιότητα αφού ο κ. Ζαχαριάδης είναι νέος, σοβαρός και μετρημένος, ενώ έχασε για λίγες ψήφους την έδρα στον Βόρειο Τομέα. Από τη στιγμή που εγκαταλείπεται η προοπτική της υποψηφιότητας του πρώην μπασκετμπολίστα Παππά, ο Ζαχαριάδης προβάλει ως μια ιδανική υποψηφιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Πηγή μου επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον του κ. Ζαχαριάδη και σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί η υποψηφιότητά του.

Φάμελλος για Προεδρία ΣΥΡΙΖΑ 

Την ίδια στιγμή φαίνεται πως έχει κατασταλάξει και ο Σωκράτης Φάμελλος αναφορικά με τη δική του υποψηφιότητα για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες μάλιστα στη βουλή η ομιλία του ήταν στρατηγικά επικεντρωμένη στην ενότητα του χώρου της Αριστεράς. Για τον Τεμπονέρα θεωρώ πως η πιθανότητα απομακρύνεται (αν και ποτέ δεν ξέρεις τι πρόκειται να συμβεί μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου) αλλά νομίζω ότι ο Φάμελλος θα συμπληρώσει την πεντάδα των υποψηφιοτήτων. 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA