Μενού
Στέφανος Κασσέλακης
Στέφανος Κασσέλακης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Είκοσι ημέρες πριν τις κάλπες της 9ης Ιουνίου και ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τις περιοδείες με τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, θέλοντας να αποδομήσει το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη αλλά συγχρόνως να αναδείξει την εναλλακτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ως μοναδική δύναμη εξουσίας με προοδευτικό πρόσημο, «για μια καλύτερη ζωή» όπως ο ίδιος λέει στους πολίτες.

Ωστόσο, στην Κουμουνδούρου μέσα από τις περιοδείες και τις παρεμβάσεις Κασσελάκη, σε όλα τα ζητήματα της καθημερινότητας, αποκωδικοποιούν και τα μηνύματα που λαμβάνουν από τον κόσμο.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αντλούν αισιοδοξία για τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών καθώς βλέπουν και το πως αντιδρούν οι πολίτες αλλά μελετούν και τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων ποιοτικά και ποσοτικά, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζονται οι πιο αποφασισμένοι να ψηφίσουν, σε σχέση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων.

Άλλωστε παρατηρώντας κανείς τις μετρήσεις βλέπει τη συσπείρωση της Νέας Δημοκρατίας από τη μια πλευρά, αλλά και την παγίωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δεύτερη θέση διατηρώντας μια «απόσταση ασφαλείας» από το ΠΑΣΟΚ.

Θέλοντας στην Κουμουνδούρου να προσελκύσουν και τους ψηφοφόρους που δείχνουν να απέχουν, σε ένα ποσοστό αρκετά μεγάλο δεδομένου ότι πλησιάζουν οι ευρωκάλπες, ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας στο ράδιο Fm100 της Θεσσαλονίκης έστειλε μήνυμα ανατροπής των συσχετισμών αναφερόμενος στο ενδεχόμενο η ΝΔ να είναι στο 30% και ο ΣΥΡΙΖΑ να περάσει το 20%.

«Με μια τέτοια ανατροπή συσχετισμών, πιστεύω ότι τα πάντα αλλάζουν από την επόμενη μέρα» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα στο ερώτημα για τα μηνύματα που λαμβάνει από τον κόσμο ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε μεταξύ άλλων: «το πρώτο είναι ένας θυμός, μία απογοήτευση, μία οργή για την κατάσταση των πραγμάτων σήμερα. Αυτό το οποίο υπενθυμίζω στον κόσμο είναι ότι κάποιος κυβερνάει εδώ και πέντε χρόνια. Εάν δεν είσαι ικανοποιημένος, δεν είσαι ικανοποιημένη, με αυτό το οποίο βιώνεις καθημερινά, τότε μπορείς να στείλεις ένα μήνυμα».

Και πρόσθεσε: «δεύτερο μήνυμα το οποίο λαμβάνω όλη την ώρα, είναι ότι ο κόσμος θέλει “φρέσκο αέρα” στην πολιτική. Έχει πάψει να πιστεύει στην πολιτική ως ένα μέσο για να βελτιώσει τη ζωή του και αυτό δεν μπορούμε να το επιτρέψουμε, γιατί δεν έχουμε άλλο μέσο, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βελτιώσουμε τη ζωή μας έξω από την πολιτική.

Άρα, λοιπόν, είναι πολύ σημαντικό ο κόσμος να αισθανθεί ότι υπάρχει μια εναλλακτική λύση, υπάρχει κάτι κινηματικά και νομίζω ότι σιγά-σιγά ο κόσμος βλέπει ότι είναι μία διαφορετική κουλτούρα, από αυτό που έχει συνηθίσει».

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για να «μαζέψει» ψήφους

Η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν των τελευταίων ημερών είναι η προσέλκυση ψηφοφόρων που δεν ψήφισαν στις τελευταίες εκλογές. Θέλουν από το επιτελείο Κασσελάκη να δώσουν έμφαση σε όσους έχουν απογοητευτεί από την πολιτική και τους πολιτικούς και να τους ενεργοποιήσουν πάλι.

Μάλιστα ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, που ανήκει στην ομάδα που κάνει τις έρευνες της κοινής γνώμης, μιλώντας στα παραπολιτικά έδωσε το στίγμα σημειώνοντας «κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τα ποσοστά των κομμάτων στις ευρωεκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποκτά νέους, καινούργιους, αντισυμβατικούς ψηφοφόρους, που θα του δώσουν τη δύναμη να ελέγχει το ανεξέλεγκτο της εξουσίας του 41%». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA