Μενού
mitsotakis
Ο Κ. Μητσοτάκης στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η απόφαση συμπερίληψης του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας είχε έναν εμπνευστή: τον πρώην υπουργό Επικρατείας Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος βρέθηκε χθες στο Ωδείο Αθηνών και κάθισε ανάμεσα στον Λεονάρδο Μπελέρη, αδερφό του Φρέντη, και τον Πέτρο Μπελέρη, τον γιο του και ιθύνοντα νου της καμπάνιας. Μαζί τους και η Εριέττα Μπελέρη, κόρη του εκλεγέντος δημάρχου Χειμάρας. 

Η εισήγηση των τριών

Να μείνω στα του Μπελέρη, ο οποίος ήταν το πρόσωπο της χθεσινής παρουσίασης του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου και να σας μεταφέρω ένα ακόμα ενσταντανέ που εκτυλίχθηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της. Ο λόγος για τη θερμή αγκαλιά του Παύλου Μαρινάκη με τον σύμβουλο του πρωθυπουργού Θανάση Νέζη, αλλά και το πηγαδάκι του Μάκη Βορίδη με Χειμαριώτες που είχαν έρθει για να στηρίξουν την υποψηφιότητα Μπελέρη. Οι τρεις άνδρες είναι αυτοί που συνάντησαν το Σάββατο τον Πέτρο Μπελέρη στο Μέγαρο Μαξίμου και συνετέλεσαν καταλυτικά, ώστε να αλλάξει το κλίμα και ο πρωθυπουργός να ειδοποιήσει εν τέλει την οικογένεια Μπελέρη για τη συμπερίληψή του στη γαλάζια ευρωλίστα. 

Η Κύρα και η Ελεονώρα

Ένα από τα νέα πρόσωπα του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου που έκαναν αίσθηση, αναμφίβολα, ήταν και η Ελεονώρα Μελέτη, η οποία είναι τηλεοπτικό όνομα πρώτης γραμμής. Να σας πω ότι το «κονέ» έκανε η διευθύντρια Επικοινωνίας του Μαξίμου Κύρα Κάπη, η οποία συνδέεται με προσωπική φιλία με την κ. Μελέτη, ενώ ήταν και αυτή που της έκανε το τηλεφώνημα για να πάει στο Μαξίμου πριν μια εβδομάδα και να συναντήσει τον πρωθυπουργό. Η κ. Μελέτη τώρα ετοιμάζει την καμπάνια της και σκέφτεται να κάνει περιοδείες ανά την Ελλάδα με «όχημα» τα βιβλία της, καθώς το δεύτερο εκδίδεται προς το τέλος Μαΐου και αφορά την εκμετάλλευση των γυναικών στον εργασιακό χώρο. 

Ξεκινάει σήμερα το 9ο Our Ocean Conference στην Αθήνα

Μια πολύ σημαντική συνάντηση λαμβάνει χώρα σήμερα και αύριο στην Αθήνα. Πρόκειται για το ένατο παγκόσμιο συνέδριο για τους ωκεανούς το οποίο αποτέλεσε μία πρωτοβουλία του τότε υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ξεκίνησε το 2014. Έκτοτε διοργανώνεται κάθε χρόνο, συγκεντρώνει προβολή και φώτα δημοσιότητας και στο τέλος του οι συμμετέχοντες εκφράζουν δημοσίως κάποιες δεσμεύσεις που αφορούν στην προστασία του θαλάσσιου πλούτου. Ειδικά για μια χώρα σαν την Ελλάδα που έχει τόσο σημαντική ναυτιλία και βασίζεται πολύ στην θάλασσα τα ζητήματα αυτά έχουν ιδιαίτερη σημασία. Εκεί θα είναι σήμερα τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Εξωτερικών αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας. Από τις ξένες παρουσίες σημείωσα αυτή του Τζον Κέρι ενώ οι συμμετοχές θα ξεπεράσουν τις 90 χώρες.

Τα είδε καλά η Γιούροβα 

Χθες πάντως στην Αθήνα επισκέφτηκε η αντιπρόεδρος ευρωπαΐκής επιτροπής Βέρα Γιούροβα, και είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο, τον Παύλο Μαρινάκη, αλλά και τον υπουργό εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη. Έμαθα πως αργότερα η αντιπρόεδρος συνάντησε και οργανώσεις των μέσων ενημέρωσης που της μίλησαν για τα προβλήματα στον Τύπο. Η Γιούροβα τους απάντησε ότι τα ίδια ακούει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης και πρόσθεσε πως την ενδιαφέρει τα δημόσια μέσα να διαθέτουν πλουραλισμό στην ενημέρωση. Η ίδια εξέφρασε τις ανησυχίες της για τις εκλογές του Ιουνίου στην Ευρώπη δείχνοντας ξεκάθαρα προς την πιθανή ρωσική παρέμβαση. Έριξε μάλιστα και το μπαλάκι στις μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας, ώστε να προστατεύσουν το κοινό από την παραπληροφόρηση που συχνά έχει προέλευση τη Μόσχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA