Μενού
Πυρηνικός αντιδραστήρας
Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας σε λειτουργία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Επίσημη επίσκεψη στην Κίνα πραγματοποιεί ο υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της ΤουρκίαςΑλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο πως οι δύο χώρες βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για τη δημιουργία πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ανατολική Θράκη.

Σύμφωνα με την τουρκική έκδοση του Anadolu, που επικαλείται το κινεζικό πρακτορείο CGTN, ο Μπαϊρακτάρ είπε ότι οι δύο χώρες έχουν εκτεταμένες ευκαιρίες συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά συγκεκριμένα τη δημιουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ανατολική Θράκη, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας σημείωσε σχετικά: «Η συνεργασία μας με την Κίνα στον πυρηνικό τομέα χρονολογείται από το 2016 και υπογράψαμε συμφωνία συνεργασίας με κινεζική εταιρεία στον πυρηνικό τομέα».

«Έκτοτε βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις για την κατασκευή τεσσάρων πυρηνικών αντιδραστήρων στην Ανατολική Θράκη. Τώρα έχουμε έναν πιο σταθερό οδικό χάρτη μπροστά μας και ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε όλες αυτές τις συζητήσεις με την αρμόδια εταιρεία» συμπλήρωσε ο κ. Μπαϊακτάρ.

Επισημαίνοντας ότι εάν υπογραφεί η διακυβερνητική συμφωνία για το έργο της πυρηνικής ενέργειας, θα είναι μια μεγάλη εταιρική σχέση και για τις δύο χώρες, ο Μπαϊρακτάρ είπε: «Εργαζόμαστε για να οριστικοποιήσουμε αυτή τη διακυβερνητική συμφωνία μέσα σε λίγους μήνες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA