Μενού
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη
Ο Άκης Τσοχατζόπουλος με τη σύζυγό του, Βίκυ Σταμάτη | NDPPHOTO / NDP PHOTO
  • Α-
  • Α+

Η Βίκυ Σταμάτη μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για τον γιο της που ετοιμάζεται να σπουδάσει στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε και στο ντοκιμαντέρ που ετοιμάζεται να βγει στο Netflix για τη ζωή του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την Κέλλυ Χεινοπώρου και το ρεπορτάζ της, η Βίκυ Σταμάτη-Τσοχατζοπούλου φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση από το Netflix για ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που θα αφορά στη ζωή του συζύγου της που πέθανε τον Αύγουστο του 2021, έναντι υψηλής αμοιβής. «Θα είναι τρία σπονδυλωτά επεισόδια, στα οποία θα υπάρξουν και μαρτυρίες και στοιχεία».

Ερωτηθείσα για το ποια ήταν η πρόταση των παραγωγών του Netflix, απάντησε: «Δεν πρόκειται να κάνω γνωστό σε κανέναν τον χρόνο και τη συζήτηση, η οποία έλαβε χώρα μεταξύ εμού και των συγκεκριμένων παραγόντων. Θέλω να σας πω ότι δεν υπάρχει έλλειψη μελέτης γύρω από την ιστορία. Διέκρινα στη συνάντηση που είχα μία αστείρευτη ενέργεια για να προσεγγίσουν και να ολοκληρώσουν χαοτικές συνθήκες, τις οποίες και βιώσαμε και για τις οποίες έχουν γνώση απόλυτη. Αυτές οι χαοτικές συνθήκες δυσκόλεψαν πάρα πολύ τη συνεργασία. Όταν αγγίζουμε αυτό το έγκλημα γιατί για έγκλημα πρόκειται, ο χρόνος αυτού του εγκλήματος δυσκόλεψε αυτό το ταξίδι, αυτή τη διαδρομή μας.

Πρόκειται για μία πολύ σκληρή αυτοπροσωπογραφία, ένα ντοκιμαντέρ αληθινό, το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Πρόκειται για ένα αληθινό έγκλημα. Οι άνθρωποι της εποχής κυρία Χεινοπώρου που οργάνωσαν αυτό το έγκλημα, είμαι βέβαια ότι αυτή την εξέλιξη δεν την περίμεναν, την εκδοχή της δεν την είχαν σκεφτεί. Παρόλο που με τον άντρα μου είχαμε μία τεράστια διαφορά ηλικίας 30χρόνων, γνωρίζω ότι βίωσε ανατριχιαστικές καταστάσεις, συνθήκες από έναν κόσμο... Το μυαλό λοιπόν και η λογική έδωσαν τη σκυτάλη στον φόβο, στον τρόμο, στην ανασφάλεια, στην ασθένεια, στην εξόντωση, στον θάνατο».

Είναι μία προσπάθεια από τη δική σας πλευρά να μπορέσετε να αποκαταστήσετε το όνομα του Άκη Τσοχατζόπουλου, λέει η ρεπόρτερ και η κυρία Τσοχατζοπούλου απαντά: «Μακάρι να καταφέρω αυτή τη σπουδαία αποκατάσταση αυτής της βλάβης που είχε υποστεί αυτός ο άνθρωπος και όχι μόνο εκίνος και η οικογένειά του, αλλά κυρίως ο πολιτικός άνδρας. Το μόνο φωτεινό κομμάτι είναι ο γιος μας και οι επιτυχίες του. Και η προσωπικόττηα την οποία καλλιεργεί και αναπτύσσει, τίποτα άλλο». 

Η Βίκυ Τσοχατζοπούλου μίλησε στην εκπομπή και για την υποτροφία που πήρε ο γιος της για σπουδές σε πολύ γνωστό πανεπιστήμιο στη Βρετανία, ενώ αποκάλυψε τις σκέψεις της να εγκαταλείψει μαζί του την Ελλάδα.

Η ίδια και ο γιος της Άκης Τσοχατζόπουλος junior θα φύγουν το ερχόμενο καλοκαίρι για τη Βρετανία, όπου ο 17χρονος θα ξεκινήσει τις σπουδές του στα Χρηματοοικονομικά. «Δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μας με το παιδί μου. Δεν έχουμε δεχτεί ότι δεν είναι μαζί μας ο Άκης ακόμη και προσπαθούμε με αξιοπρέπεια και σιωπή – το τονίζω – να ολοκληρώσουμε έναν κύκλο» ανέφερε η Βίκυ Τσοχατζοπούλου.

«Δεν έχει περάσει από το μυαλό μου να σκεφτώ για εμένα το οτιδήποτε. Η προτεραιότητά μου αυτή την ώρα είναι ο γιος μου και η ολοκλήρωση των σπουδών του. Στις 14 Νοεμβρίου θα γίνει 17 ετών. Όταν θα είναι έτοιμος, θα μιλήσει για τον πατέρα του ο ίδιος. Μόνο πικρίες εκφράζει, του λείπει πάρα πολύ. Θέλει να δικαιώσει τον πατέρα του με κάθε τρόπο», τόνισε η ίδια. «Δεν θέλω να διαβάζει πράγματα τα οποία δεν ισχύουν».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA