Μενού
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκκλησία
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκκλησία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αποφασισμένη να μην μείνει με σταυρωμένα τα χέρια είναι η Εκκλησία ενόψει της έλευσης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Πάντως, αντί για λαοσυνάξεις που θα ονειρεύονταν κάποιοι, όπως είχε κάνει ο μακαριστός Χριστόδουλος για τις ταυτότητες, προβλέπεται μια μάλλον πιο ήπια οδός δράσης.

Έτσι, το ανακοινωθέν της Ιεραρχίας θα μετατραπεί σε ιερό φυλλάδιο και θα μοιραστεί στις εκκλησίες την άλλη Κυριακή, ενώ θα διαβαστεί και από άμβωνος. Επίσης, θα σταλεί και επιστολή στους βουλευτές.

Αν περίμενε, πάντως, κανείς ιερές διαδηλώσεις και πούλμαν με πιστούς στο Σύνταγμα, μάλλον θα απογοητευτεί.

Το κρύωμα από το Νταβός 

Οι πολικές θερμοκρασίες που επικρατούσαν στο Νταβός επηρέασαν και την υγεία του Πρωθυπουργού: έμαθα από συνεργάτες του πως γύρισε με ένα ελαφρύ κρύωμα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Νταβός
Ο Πρωθυπουργούς στις εργασίες του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ | EUROKINISSI / ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Αυτό αλλάζει τους σχεδιασμούς καθώς υπήρχε η αρχική σκέψη να μιλήσει σήμερα στο νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο που εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια κι αναμένεται να ψηφιστεί μέχρι την Τετάρτη. Μαθαίνω λοιπόν ότι μάλλον θα μιλήσει τελικά αύριο (23/01), ενώ αναμένεται να τοποθετηθούν κι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί. 

Κρύβοντας τον Στέφανο

Άνθρωποι που βρέθηκαν στις Σπέτσες αυτό το Σαββατοκύριακο μου περιέγραψαν μια μάλλον περίεργη κατάσταση: οι αστυνομικοί και γενικά οι στενοί συνεργάτες του κ. Κασσελάκη έκαναν τα πάντα για να μην εμφανιστεί ο πρόεδρος μπροστά στις κάμερες.

Στο εστιατόριο που τραπέζωσε τους βουλευτές του, πήγε νωρίτερα, εν κρυπτή και παραβύστω. Το σκυλί, ακόμα και τα πρωινά, το έβγαζε βόλτα μόνος του ο Τάιλερ.

Ρώτησα και μου είπαν ότι ο πρόεδρος δεν ήθελε να δώσει τροφή στις κάμερες των πρωινάδικων, προκειμένου να μην αντιμετωπιστεί το retreat στις Σπέτσες ως μια ακόμα ελαφρότητα, καθώς λέγεται ότι παρήγαγε πολιτική ουσία και καλό κλίμα.

Βεβαίως, από τη στιγμή που καλείς τον κόσμο στις Σπέτσες, θα πρέπει να αναμένεις και το μιντιακό ενδιαφέρον

Θα επαναληφθεί σε άλλη πόλη

Πάντως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν να λένε πρώτον, για την ποιότητα της φιλοξενίας Κασσελάκη που ως οικοδεσπότης υπήρξε άψογος και δεύτερον για το πόσο πολύ έξυπνη βρήκαν την ιδέα.

Αυτό σημαίνει πως οι ίδιοι είναι δεκτικοί σε κάτι διαφορετικό καθώς τόσα χρόνια αυτού του είδους οι συνάξεις γίνονταν σε τσιπουράδικα και ταβέρνες. Η είδηση όμως είναι πως αποφάσισαν να το επαναλάβουν, αυτή τη φορά σε άλλη πόλη πιθανότατα στη Βόρεια Ελλάδα και πάντως μετά το Συνέδριο του Φεβρουάριου. 

Ρουσόπουλος for President 

Σήμερα θα γίνει στο Στρασβούργο η τυπική ανακήρυξη του Θεόδωρου Ρούσοπολου στη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Σε σχετική ψηφοφορία που έγινε μεταξύ των μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τον Δεκέμβριο, ο κ. Ρουσόπουλος πήρε ποσοστό 73% υπερψηφιζόμενος ως ο επόμενος υποψήφιος πρόεδρος του Κοινοβουλίου του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Θα είναι ο πρώτος πολιτικός από την Ελλάδα που καταλαμβάνει τη θέση του προέδρου στον παλαιότερο και σπουδαιότερο ευρωπαϊκό οργανισμό για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και είναι και ο βασικός λόγος που αρνήθηκε να δεχθεί υπουργική θέση στον τελευταίο ανασχηματισμό, αφού προτίμησε την πολύ τιμητική θέση στον ευρωπαϊκό αυτό θεσμό.

Στουρνάρας - Διαμαντοπούλου - Βερέμης 

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση γίνεται απόψε στο Public Συντάγματος όπου η επικεφαλής του ΔΙΚΤΥΟΥ Άννα Διαμαντοπούλου, ο Διοικητής της Τραπέζης Ελλάδος Καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας και ο Καθηγητής Θάνος Βερέμης θα μιλήσουν για τα γεγονότα που σημάδεψαν τον 20 αιώνα και μας απασχολούν ακόμη και σήμερα με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του κ. Θ. Βερέμη «20ος αιώνας μια ιστορία που δεν έχει τελειώσει ακόμα». Όσοι πιστοί προσέλθετε.

Δείτε εδώ όλα τα άρθρα του Μαξιμιλιανού

Δείτε επίσης:

Μεσολόγγι: Υπό άκρα μυστικότητα στον ανακριτή ο κρεοπώλης - Στις έρευνες εκπαιδευμένα σκυλιά

Δολοφονία στη Χαλκίδα: Για «οργανωμένο σχέδιο» μιλά η πλευρά του 43χρονου

Νίκος Παππάς: Το πρώτο βίντεο μαζί με τη Βάλια Χατζηθεοδώρου

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA