Μενού
Alexis Tsipras
Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Οριστικοποιείται το επίσημο πρόγραμμα της Διεθνούς Διάσκεψης για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη που θα πραγματοποιηθεί στις 17-18 Ιουνίου στο Ωδείο Αθηνών, από το «Ινστιτούτο Αλέξη Τσίπρα».

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους θα είναι Πρωθυπουργοί, Ευρωπαίοι Επίτροποι, υπουργοί Εξωτερικών και κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι αλλά και πρώην πρωθυπουργοί πρόεδροι και υπουργοί Εξωτερικών, επικεφαλείς Ινστιτούτων και think tank.

Οι υψηλοί καλεσμένοι από την ΕΕ και την Ελλάδα καλύπτουν ένα ευρύ, διακομματικό δημοκρατικό πολιτικό φάσμα με ιδιαίτερα σημαντική να είναι η εκπροσώπηση από την αριστερά και τον κεντροαριστερό-ευρωσοσιαλιστικό χώρο.

Κορυφαίοι νυν και πρώην κυβερνητικοί αξιωματούχοι από τις Βαλκανικές χώρες θα συζητήσουν για τα προβλήματα που αναδύονται αλλά και τις προσπάθειες για την ειρήνη στην περιοχή.

Βραβείο Ειρήνης στον Μάθιου Νίμιτς

Το δικό τους βήμα όμως στη Διεθνή Διάσκεψη για την Ειρήνη και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη θα έχουν και υψηλοί καλεσμένοι από την Μέση Ανατολή. Μάλιστα στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα απονεμηθεί βραβείο Ειρήνης, το «Βραβείο των Πρεσπών», σε μια προσωπικότητα για τη προσφορά της στην ειρήνη, σε μια περίοδο που είναι οι συνεχείς οι προκλήσεις απο την γειτονική χώρα.  

Το πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί φέτος στον ειδικό απεσταλμένο του γγ του ΟΗΕ για τον ονοματολογικό, Μάθιου Νίμιτς.

Μεταξύ άλλων στη Διάσκεψη θα παρέμβουν νυν και πρώην Κυβερνητικοί και Ευρωπαίοι Αξιωματούχοι όπως: ο πρώην πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας και συνδιοργανωτής μέσω του Ιδρύματός του, Ζόραν Ζάεφ, ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Φρανσουά Ολάντ, ο Πρόεδρος των Ευρωσοσιαλιστών και πρώην Πρωθυπουργός της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν, ο σοσιαλιστής Επίτροπος Οικονομίας της Κομισιόν και πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Πάολο Τζεντιλόνι, ο συντηρητικός Επίτροπος Προϋπολογισμού Γιοχάνες Χαν και ο σοσιαλιστής Αντιπρόεδρος της Κομισιόν για την Πράσινη Ανάπτυξη, Μάρος Σέφκοβιτς αλλά και άλλες πολλές σημαίνουσες προσωπικότητες. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA