Μενού
Η Ευρωπαϊκή Επίτροπος Μετανάστευσης, Ίλβα Γιόχανσον
Επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Το παρών στην εκδήλωση «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης» που βρίσκεται σε εξέλιξη και πραγματοποιείται στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει η Ευρωπαία Επίτροπος Εσωτερικών, Ίλβα Γιόχανσον, που συναντήθηκε μεταξύ άλλων με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Δημήτρη Καιρίδη.

Η Ίλβα Γιόχανσον εξήρε, κατά τη διάρκεια της συνάντησής της με τον Δημήτρη Καιρίδη, τις προσπάθειες της Ελλάδας για τη διαχείριση του μεταναστευτικού χαρακτηρίζοντας το «ταξίδι της Ελλάδας ως εντυπωσιακό».

«Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ταξίδι που έχει κάνει η Ελλάδα για να προσπαθήσει να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Και αυτό σημαίνει ότι έχουμε λύσει όλες τις προκλήσεις; Όχι φυσικά. Υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα» σημείωσε, μεταξύ άλλων, η Ίλβα Γιόχανσον.

Ίλβα Γιόχανσον: Τι είπε για το μεταναστευτικό

«Θέλω να ξεκινήσω λέγοντας γι’ αυτό το ταξίδι που κάναμε μαζί. Κι εγώ ξεκίνησα το 2019 το Δεκέμβριο και μπορώ να δω την ανάπτυξη και την πρόοδο που είχε η Ελλάδα σε αυτό τον τομέα. Έχουν γίνει πολύ σημαντικά βήματα. Τον πρώτο χρόνο που είχα αναλάβει περίπου 40.000 άνθρωποι ζούσαν στα νησιά… 

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το ταξίδι που έχει κάνει η Ελλάδα για να προσπαθήσει να διαχειριστεί τη μετανάστευση. Και αυτό σημαίνει ότι έχουμε λύσει όλες τις προκλήσεις; Όχι φυσικά. Υπάρχουν πάρα πολλές ακόμα. Αλλά αυτό είναι απόδειξη ότι όταν εργαζόμαστε μαζί μπορούμε  να διαχειριστούμε πάρα πολλά. Και αυτό το έχουμε δει και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Μητσοτάκης: «Φλέγον θέμα το μεταναστευτικό»

Στην εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκές λύσεις στην κοινή πρόκληση της μετανάστευσης» που βρίσκεται σε εξέλιξη και οργανώνει το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου δίνει το παρών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρωθυπουργός, τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα, ήδη από τις αρχές του 2024, είμαστε στο υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου και μάλιστα με την παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά και της Επιτρόπου Ίλβα Γιόχανσον, ώστε να συζητήσουμε σε με ανοιχτή, δημόσια διαβούλευση τις ευρωπαϊκές απαντήσεις στην μεγάλη πρόκληση του μεταναστευτικού προβλήματος».

«Πρόκειται για ένα φλέγον ζήτημα, του οποίου η διαχείριση θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό και την ίδια την αξιοπιστία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τελικά την ίδια πορεία της ευρωπαϊκής ιδέας», πρόσθεσε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

«Έτσι, ως μία κατεξοχήν ευρωπαϊκή πρόκληση, οι μεταναστευτικές ροές προς την ευρωπαϊκή μας ήπειρο, απαιτούν και μια ευρωπαϊκή λύση, που πριν από όλα σημαίνει συμπόρευση, κοινή δράση των κρατών-μελών απέναντι σε ένα κοινό πρόβλημα», συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA