Μενού
diodia
Διόδια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει η προσβασιμότητα των ΑμεΑ στον τομέα των μεταφορών, επεσήμανε η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κατά την ομιλία της  στην ημερίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με τίτλο: "Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία: Εθνική Στρατηγική 2024-2030."

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου ανέφερε ότι αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για την κυβέρνηση παρέθεσε μια σειρά μέτρων που έχουν ληφθεί για την ενίσχυση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία στον τομέα των μεταφορών. Μεταξύ αυτών η υπουργική απόφαση για τροποποίηση του Κανονισμού για τα Δικαιώματα Επιβατών στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με στόχο την αύξηση των διοικητικών προστίμων και αποζημιώσεων για παραβάσεις που αφορούν στη μεταφορά Ατόμων με Αναπηρία. 

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της εκπαίδευσης του προσωπικού όλων των φορέων, δημόσιων και ιδιωτικών, για την εξειδικευμένη παροχή βοήθειας και τη συμπεριφορά προς τα Άτομα με Αναπηρία.

Η αρμόδια Υφυπουργός για τις Μεταφορές δήλωσε ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταρτίζεται νομοθετικό πλαίσιο για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας διοδίων για τα άτομα με αναπηρία, με στόχο την απλούστευση της διαδικασίας διέλευσής τους από τους σταθμούς διοδίων.

Χριστίνα Αλεξοπούλου
Η Χριστίνα Αλεξοπούλου στην ημερίδα της ΕΣΑμεΑ | Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών

Στον τομέα της οικονομικής ενίσχυσης, σημείωσε την Υπουργική Απόφαση που υπογράφηκε για την καταβολή ποσού ύψους 11,7 εκατομμυρίων ευρώ ως Β’ δόση, για τη μείωση του κομίστρου στην κάλυψη των μετακινήσεων Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και πολύτεκνων οικογενειών με τα ΚΤΕΛ.

Η κα. Αλεξοπούλου κλείνοντας την ομιλία της, τόνισε τις δεσμεύσεις της Κυβέρνησης για νομοθετικές ρυθμίσεις και πρωτοβουλίες, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των Ατόμων με Αναπηρία, ειδικά όσον αφορά στην προσβασιμότητα, πάντα σε συνεργασία με τους αντίστοιχους Συλλόγους και Φορείς που τους εκπροσωπούν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA