Αναταράξεις στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο βουλευτής Γρεβενών Ιωάννης Γιάτσιος χάνει την έδρα του μετά την ένσταση που είχε καταθέσει στο Εκλογοδικείο ο συνυποψήφιός του στο ίδιο κόμμα, Αθανάσιος Σταυρόπουλος.
Το Εκλογοδικείο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έκανε δεκτή την ένσταση του κ. Σταυρόπουλου ο οποίος πλέον αντικαθιστά τον κ. Γιάτσιο στη βουλή ως βουλευτής Γρεβενών με τη Νέα Δημοκρατία.
Η ένσταση βασίσθηκε στην πρόβλεψη του Συντάγματος που αναφέρει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα».
Ο κ. Γιάτσιος ήταν μέλος του Δ. Σ της ΑΝΚΟ, και δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.
Την ίδια ώρα το Ανώτατο Δικαστήριο ανέβαλε, χωρίς να προσδιοριστεί νέα ημερομηνία, την έκδοση απόφασης για τις ενστάσεις που αφορούν βουλευτές των «Σπαρτιατών».
- Ελένη Ζαρούλια: Πόσα χρόνια θα μείνει στη φυλακή η σύζυγος του χρυσαυγίτη Μιχαλολιάκου
- «75 άτομα με 45 κατοικίδια δεν μπορούμε να γυρίσουμε»: Ελληνίδα στο Ντουμπάι καταγγέλλει στο Reader
- Αντριάνα Σκλεναρίκοβα: Αγνώριστη σε νέα εμφάνιση με κοντά μαλλιά και άσπρα φρύδια
- Τηλεθέαση: Η ελληνική σειρά σε επανάληψη που άγγιξε διψήφιο στο Μακεδονία TV
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.