Μενού
Η Όλγα Γεροβασίλη στην Κεντρική Επιτροπή
Συνεδρίαση Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ | EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της πολιτικής γραμματείας σχετικά με την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί αύριο κανονικά και δια ζώσης.

«Σχετικά με την εισήγηση στην Κεντρική Επιτροπή από Πολιτική Γραμματεία. Θα επαναλαμβάνει ζητήματα ημερομηνιών, ίδιος οδικός χάρτης, θα επαναλαμβάνει θέμα αναγκαιότητας για θέσεις και ομαλότητα υποψηφίων και πολιτική απόφαση για εξώδικο» είπε, μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης η Πολιτική Γραμματεία υπογραμμίζει «την αναγκαιότητα των θεσμικών θέσεων για την επίτευξη της ομαλότητας και της ενότητας του κόμματος».Στη σημερινή συνεδρίαση η Πολιτική Γραμματεία επανέλαβε την προηγούμενη απόφασή της όσον αφορά το εξώδικο του Στέφανου Κασσελάκη, δηλαδή ότι «επιστρέφεται ως απαράδεκτο».

ΣΥΡΙΖΑ: Τι έγινε με την ψηφοφορία

Στην Πολιτική Γραμματεία ετέθη σε ψηφοφορία το εάν θα συγκληθεί αύριο η Κεντρική Επιτροπή. Ο Νίκος Σκορίνης κατέθεσε πρόταση να αναβληθεί η Κεντρική Επιτροπή και να οριστεί νέα ημερομηνία, αφού προηγουμένως κληθούν οι πέντε υποψήφιοι στην Πολιτική Γραμματεία και ζητηθεί από τον Στέφανο Κασσελάκη να αποσύρει το εξώδικο.

Η πλειοψηφία της Πολιτικής Γραμματείας ψήφισε να συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή. Υπέρ της πρότασης του Νίκου Σκορίνη να αναβληθεί ψήφισαν επίσης ο Πάνος Ρήγας, η Ολυμπία Τελιγιορίδου και Θεοδώρας Τζάκρη. Λευκό ψήφισε ο Παύλος Πολάκης ως προς την αναβολή της Κεντρικής Επιτροπής αν και συμφώνησε με τα υπόλοιπα στην απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας. Λευκό ψήφισε και ο εκπρόσωπος της νεολαίας, Κωνσταντίνος Παναγιώτοπουλος. Απουσίαζαν και δεν βρέθηκαν στο τηλέφωνο η Ρένα Δούρου και η Μαρία Κυβέλη.

Ο κ. Σκορίνης δήλωσε στους δημοσιογράφους δικαιολογώντας την πρόταση του ότι «ήταν μία τελευταία προσπάθεια να αποφορτιστεί το κλίμα και να βρεθεί κοινός τόπος. Διαφορετικά και μέσα στο κλίμα που υπάρχει η αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα σημαίνει την αρχή του τέλους του ΣΥΡΙΖΑ σαν ενωμένη μορφή. Μακάρι να διαψευστώ».

Πάντως όσον αφορά την αυριανή Κεντρική Επιτροπή θα πραγματοποιηθεί μόνο με την φυσική παρουσία των μελών της και όχι διαδικτυακά. Ο Πάνος Ρήγας και ο Νίκος Σκορίνης δήλωσαν ότι δεν θα συμμετέχουν. Αντίθετα η Θεοδώρα Τζάκρη είπε ότι θα είναι παρούσα. Ο Παύλος Πολάκης θα απουσιάζει γιατί έχει προγραμματισμένη εκδήλωση στην Κρήτη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...