Μενού
kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα Γλυπτά του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, κατά την ομιλία του στην ΚΟ του κόμματος, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορείς να δανείσεις κάτι στον ιδιοκτήτη του».

«Απαιτείται διαφάνεια και συναίνεση σε εθνικά θέματα που έχουν μάλιστα και διεθνή διάσταση, καθώς αφορούν την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά», είπε επίσης ο κ. Κασσελάλκςη, ο οποίος συνέχισε:

«Γι’ αυτό το λόγο, χθες πήρα την πρωτοβουλία να προτείνω στους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και της Πλεύσης Ελευθερίας, να αποστείλουμε από κοινού επιστολή με την εθνική μας θέση για τα Γλυπτά του Παρθενώνα προς τις Επιτροπές Εξωτερικών και Πολιτισμού της Βουλής των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε: «Έστειλα ένα σχέδιο επιστολής στους άλλους αρχηγούς και αναμένω να ανταποκριθούν θετικά στην εθνική αυτή πρωτοβουλία».

«Εμείς επιμένουμε στην πρότασή μας για τη συγκρότηση μιας διακομματικής επιτροπής στη Βουλή, αλλά και μιας διμερούς διακυβερνητικής επιτροπής Ελλάδας - Ηνωμένου Βασιλείου με τη συμμετοχή της UNESCO για το ζήτημα», είπε καταληκτικά ο κ. Κασσελάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA