Μενού
kasselakis ikaria
Ο Στέφανος Κασσελάκης στην Ικαρία. | Γραφείο Τύπου ΣΥΡΙΖΑ.
  • Α-
  • Α+

Στην Ικαρία και τους Φούρνους βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στα νησιά του Αιγαίου.

Μετά την υποδοχή και τις συνομιλίες με τους κατοίκους, ο Στέφανος Κασσελάκης επισκέφθηκε το νοσοκομείο της Ικαρίας, όπου οι υγειονομικοί μίλησαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τις δυσκολίες με τις οποίες έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, το 50% του προσωπικού είναι επικουρικό, ενώ η υποστελέχωση καθιστά προβληματική τη λειτουργία του νοσοκομείου στην Ικαρία.

kasselakis

Κασσελάκης: Σχόλιο με αφορμή τον θάνατο του Καλλιάνου

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε υπέρ των μονιμοποιήσεων των υγειονομικών και της επαναφοράς του 13ου και 14ου μισθού, ώστε να καλυφθούν τα κενά και «να παρέχονται υπηρεσίες με τη στοιχειώδη αξιοπρέπεια για τους ασθενείς», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν μπορεί να μας κουνάνε το δάχτυλο οι κυβερνώντες, όταν οι γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία. Χώρα η οποία από αμέλεια αφήνει τους πολίτες της να πεθαίνουν, δεν μπορεί να λέγεται ευρωπαϊκή», σχολίασε ο Στέφανος Κασσελάκης με αφορμή τον θάνατο του Δημήτρη Καλλιάνου.

kasselakis

Μάλιστα, επανέλαβε τις βασικές προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ανάταξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Μεταξύ αυτών, η θέσπιση ενός προγράμματος Στέγης για νοσηλευτές και γιατρούς στα νησιά, υπό την κεντρική ευθύνη της Πολιτείας και όχι του εκάστοτε Δήμου.

Επίσης, ο Στάφανος Κασσελάκης τάχθηκε υπέρ της ανακατεύθυνσης πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης για τη στήριξη της δημόσιας Υγείας, στην οποία αυτή τη στιγμή κατευθύνεται το 4,8% των εν λόγω κονδυλίων.

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA