Μενού
ekloges syriza
Εκλογές για υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

Μάχη χαρακωμάτων εξελίσσεται στο δρόμο προς τις κάλπες της 9ης Ιουνίου με τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωράει στην αντεπίθεση τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Αριστεράς.

Στην Κουμουνδούρου κάνουν λόγο για αλλεπάλληλες ενορχηστρωμένες επιθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη που αναδεικνύουν την ανησυχία τους για την απήχηση που έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ  στην κοινωνία.

Τα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης «βλέπουν» μάλιστα μια απόπειρα αναβίωσης του «αντι-ΣΥΡΙΖΑ» μετώπου με την συνδρομή του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Αριστεράς, καθώς και τα δυο κόμματα υπολείπονται σημαντικά όπως σημειώνουν.

«Μάταια αναζητήσαμε να βρούμε έστω μια αντίδραση των κομμάτων της λεγόμενης κεντροαριστεράς μετά την δήλωση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Τάκη Θεοδωρικάκου, ο οποίος σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» τόνισε πως θα ήθελε οι ακροδεξιοί ψηφοφόροι των Σπαρτιατών να ενισχύσουν το κόμμα του κ. Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές.

Τόσο το ΠΑΣΟΚ, όσο και η Νέα Αριστερά ανάλωσαν, όπως φαίνεται, τόσο πολλή ενέργεια στην ενασχόληση τους με τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν βρήκαν το κουράγιο να σχολιάσουν τον βουλευτή της κυβέρνησης. Ή απλά μπορεί για μία ακόμη φορά να προσπάθησαν να προστατέψουν τον σύμμαχο τους, ως γνήσια δεκανίκια. Επαναλαμβανόμενη σύμπτωση, παύει να είναι σύμπτωση…» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ στρέφοντας τις βολές κατά των δυο κομμάτων της αντιπολίτευσης. 

Μάλιστα οι επιτελείς της Κουμουνδούρου εκτιμούν πως «το Μαξίμου έχει αντιληφθεί ότι αντίπαλος του Μητσοτάκη είναι εκ των πραγμάτων ο Στέφανος Κασσελάκης, γι’ αυτό θα δούμε πολλά», σχολίαζαν χαρακτηριστικά, και δηλώνοντας πως βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Η νέα εστία αντιπαράθεσης ήρθε και με αφορμή τις δηλώσεις του Βασίλη Κασσελάκη, υποψηφίου ευρωβουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, για τις ψήφους των Σπαρτιατών ότι ούτε λίγο ούτε πολύ είναι ευπρόσδεκτες. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην Κουμουνδούρου καθώς ήταν εκτός της κομματικής γραμμής με πληροφορίες να θέλουν να υπήρξε επικοινωνία με τον υποψήφιο ζητώντας να ανασκευάσει.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε ήταν ξεκάθαρος σε ανάρτηση του όπου αφού χαρακτήρισε τη ΝΔ ως ένα «ποτ πουρί Δεξιάς και Ακροδεξιάς» επανέλαβε με έμφαση την δήλωση ότι δεν ενδιαφέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ οι ψήφοι των Σπαρτιατών.

«Οι νεοναζί ψηφοφόροι δεν μας αφορούν. Είναι έξω από τον κόσμο, τον πολιτισμό και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ», ήταν η χαρακτηριστική του φράση.

Την ίδια ώρα στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι η ΝΔ έπεσε μόνη της μέσα στην παγίδα που επιχείρησε να στήσει για τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο Τάκης Θεοδωρικάκος εξέθεσε ανεπανόρθωτα το κόμμα του, ακυρώνοντας έτσι την προσπάθεια του Μαξίμου να «προβοκάρει» τον κ. Κασσελάκη.

Σε Σάμο και Χίο σήμερα ο Κασσελάκης 

Έως την Μεγάλη Δευτέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα βρίσκεται σε περιοδεία στα νησιά του Αιγαίου. Σήμερα θα βρεθεί στη Σάμο και την Χίο. Χθες περιόδευσε σε Λέρο, Αγαθονήσι, Πάτμο, Αρκιούς και Ικαρία. Κατά τα συνομιλίες του με τους κατοίκους οι πολίτες εστιάζουν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με κυρίαρχο αυτό της ακρίβειας αλλά και την έλλειψης υποδομών.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως η κυβέρνηση έχει ξεχάσει τους νησιώτες, ενώ πρόσθεσε πως τα νησιά δεν μπορεί να αποτελούν τόπο επίσκεψης για τα πολιτικά πρόσωπα μόνο μια φορά στα τέσσερα χρόνια. Επίσης είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις θέσεις του  τη στήριξη της νησιωτικότητας.

Έστειλε όμως και τα πολιτικά μηνύματα ενόψει ευρωεκλογών σημειώνοντας πως «η πολιτική ανατροπή είναι στο χέρι όλων των Ελλήνων, με αφετηρία το κίνημα που χτίζεται με πρωταγωνιστές τους ίδιους». 

«Φοβάται τον Κασσελάκη ο πρωθυπουργός»

Πάντως, με αφορμή και την συνέντευξη του Πρωθυπουργού στον ΣΚΑΙ πηγές της Κουμουνδούρου σχολίαζαν ότι «ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε με τον τρόπο του  ότι φοβάται τον Στέφανο Κασσελάκη ως τον μοναδικό του αντίπαλο, ακριβώς επειδή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει ένα συγκροτημένο και με ευρεία απήχηση σχέδιο για την προοδευτική αλλαγή».

Τόνιζαν πως «το γεγονός ότι ο κ. Μηστοτάκης έσπευσε να χαμηλώσει ο ίδιος τον πήχη στο 33 % που πήρε η ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2019, είναι άκρως ενδεικτικό του "βέρτιγκο" στο οποίο έχει περιέλθει. Την ημέρα που Financial Times αναλύουν λεπτομερώς γιατί η Ελλάδα θα γίνει σύντομα η πιο φτωχή χώρα της Ευρώπης, θα συστήναμε στον κ. Μητσοτάκη να ξαναδεί με άλλο μάτι το τρίπτυχο Αρχή-Μέση-Τέλος…».

Διαβάστε επίσης

Ο πήχης του 33%, τα πανηγύρια της Προέδρου που θύμωσαν την Εκκλησία και η Καϊλή που δεν θα λείψει

Ο εμφύλιος των οργανωμένων, ο ηγετικός ρόλος του μάνατζερ τράπερ και το σύνθημα για επίθεση στα ΜΑΤ

Ο «βασιλιάς» των Final-4: Ο Βασίλης Σπανούλης επιστρέφει 20 χρόνια μετά από το πρώτο του «ξεχασμένο» F4

Ο εφιάλτης του Τσερνόμπιλ, το ραδιενεργό νέφος στην Ελλάδα και η ομάδα αυτοκτονίας που έσωσε τον πλανήτη

Εορταστικό ωράριο: Ποια σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά την Κυριακή (28/4) - Το ωράριό τους

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA