Μενού
Stefanos Kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης στο Ηράκλειο Κρήτης | Eurokinissi/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στην τελική ευθεία πριν τις ευρωεκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης παραχώρησε συνέντευξη εφόλης της ύλης στο «Live News» του MEGA.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε αρχικά ότι στην αποψινή (06/06) του ομιλία στο Σύνταγμα θα δώσει το παρών και ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι σημαία για τον ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σπίτι του. Θα είναι ο τελευταίος που θα κλείσει την πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως «η δέσμευσή μου για την επόμενη ημέρα είναι ξεκάθαρη. Αυτός ο χώρος θα γίνει ένας πλατύς προοδευτικός χώρος, όπου η κομματική επετηρίδα θα μπει σε δεύτερο πλάνο. Προτεραιότητα θα είναι η αξιοκρατία και η προσφορά».

Επιπλέον άσκησε κριτική στη ΝΔ, λέγοντας πως επί Κυριάκου Μητσοτάκη το χρέος του κόμματος έχει διπλασιαστεί.

«Ο Έλληνας πολίτης δεν γνωρίζει πως εξυπηρετείται αυτό το χρέος, δεν το παρουσιάζουν δημόσια. Πέντε χρόνια κυβερνάει η ΝΔ και είμαστε η χώρα στην Ευρώπη που έχει το πιο υπερχρεωμένο κόμμα και κάνει την πιο ακριβοπληρωμένη online καμπάνια. Ο ελληνικός λαός πρέπει να αναρωτηθεί πως είναι δυνατόν να αλλάξει κάτι στην πατρίδα μας αν έχουμε αποκτήσει ανοσία με το μαύρο χρήμα;».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε πως προτεραιότητα για το κόμμα είναι η ενίσχυση του συστήματος Υγείας.

«Η περισσότερη δαπάνη θα πάει στους μισθούς των νοσηλευτών, των υγειονομικών και των γιατρών. Μαζί με τη μείωση της ιδιωτικής δαπάνης στην υγεία, θα υπάρχει ένα κομμάτι τόνωσης της οικονομίας από ανάπτυξη. Έχουμε ένα μαξιλάρι, το αξιοποιούμε για μία προτεραιότητα όπως η δημόσια υγεία, που κρατά ένα πληθυσμό εν ζωή ή αφήνουμε να πληρώνουμε ακριβές διακομιδές και να χάνουμε τους συγγενείς μας;».

Για την ακρίβεια ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κατατεθεί πρόταση που κάνει λόγο για μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά στο 0%, πλαφόν στο ρεύμα και πάταξη της αισχροκέρδειας.

Μιλώντας για το πόθεν έσχες, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε:

«Υπήρχε μία εταιρεία που άνηκε στην Osios LLC, είχε το σπίτι στο όνομά της για λίγους μήνες και επέστρεψε στο όνομά μου. Η εταιρεία αυτή αγορά το σπίτι μου στις ΗΠΑ, το οποίο μισθώνεται και εξυπηρετεί την υποθήκη της. Τι άλλαξε στη ζωή του Έλληνα τώρα; Απολύτως τίποτα» ενώ πρόσθεσε πως οι Έλληνες πολίτες δεν γνωρίζουν το πόθεν έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και άλλων πολιτικών, για τα έτη 2022 και 2023.

«Είμαι διάφανος. Ξέρετε που ζω, αν θέλετε να δείτε τα αποτελέσματά μου στη ναυτιλία μπορείτε να τα δείτε. Τιμή μου που με στοχοποιούν και θέλουν να με ελέγξουν τόσο πολύ. Θα συνεχίσω να παλεύω με τη δύναμη του κόσμου.

Όταν ανοίξουν την πλατφόρμα, όλοι μαζί (σ.σ.: να υποβάλλουν το Πόθεν Έσχες), τη διαφάνεια που θέλει ο ελληνικός λαός. Ο ελληνικός λαός απαιτεί πολιτική συζήτηση και όχι πολιτικό παιχνίδι.

«Όλα τα κόμματα έχουν στραφεί εναντίον μου. Τα κόμματα που αυτοαποκαλούνται προοδευτικά στρέφονται εναντίον μου, αντί να στραφούν ενάντια της στυγνής νεοφιλελεύθερης πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η απάντηση είναι γιατί είμαι ο μόνος που χαλάει την πιάτσα για όλους», είπε σχετικά με τις επιθέσεις που δέχεται από τους πολιτικούς αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων.

«Να πει ο λαός τέλος στην αλαζονεία του 41%»

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών.

«Θεωρώ ότι έχουμε χτίσει ένα κίνημα, μεγαλώνουμε κάθε μέρα και ο κόσμος βλέπει τον πόλεμο που δεχόμαστε. Είχαν τον ΣΥΡΙΖΑ τελειωμένο μέχρι πριν 3 μήνες και τώρα είμαστε ο ένας αντίπαλος για τα υπόλοιπα κόμματα».

«Δεσμεύομαι αν μας στηρίξει ο κόσμος δεν θα προδώσουμε την εμπιστοσύνη του. Θα γίνει ο εκσυγχρονισμός του κόμματος, οι πόρτες θα είναι ανοιχτές με αξιοκρατία για όποιον θέλει να προσφέρει και να λύσει τα προβλήματα του τόπου. Αυτό που έχει σημασία για την ελληνική κοινωνία είναι να έχει ισχυρή αντιπολίτευση και να πει "τέλος" στην αλαζονεία του 41% και τη συγκάλυψη».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA