Μενού
kasselakis
Ο Στέφανος Κασσελάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ο Στέφανος Κασσελάκης, με νέο βίντεο που ανέβασε στα κοινωνικά δίκτυα, δίνει τις απαντήσεις του σε «ό,τι χειρότερο γράφτηκε», μετά τις δηλώσεις του για τα Κατεχόμενα, που ο ίδιος χαρακτηρίζει ως λεκτικό του ατόπημα.

Όπως αναφέρει στο βίντεο σχετικά με τα ελληνικά του, «δεν είμαι τέλειος, σαν εκείνους που έφτιαξαν τον νόμο Κατρούγκαλου», αφήνοντας έτσι αιχμές για την Έφη Αχτσιόγλου.

Σχετικά με το πώς θα εκπροσωπεί τη χώρα διεθνώς, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε: «Στα αγγλικά, είναι η απάντηση. Μέχρι να γίνουν τα ελληνικά μου όπως τα αγγλικά μου, στα αγγλικά. Λέτε να μην τα μιλάνε στο εξωτερικό;»

Αναφορικά με το τι πρεσβεύει στην εξωτερική πολιτική», ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: 

«Τις θέσεις μίας πατριωτικής σύγχρονης Αριστεράς, με την παρακαταθήκη που άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας απέναντι σε κάθε εξωτερική απειλή. Διάλογος με τους γείτονες, μόνο για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με συγκεκριμένες κόκκινες γραμμές: 

  • όχι στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών
  • όχι στη συνεκμετάλλευση πριν οριοθετηθεί η ΑΟΖ
  • όχι στην απεμπόληση του κυριαρχικού μας δικαιώματος για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια.

Σχετικά με το χαρακτηρισμό ότι δεν είναι πατριώτης, ανέφερε: «Αποκάλυψα ότι… στα ελληνικά και ειδικά σε συγκεκριμένη ορολογία θέλω δουλειά. Εγώ πατάω στην πατριωτική πολιτική παρακαταθήκη του Ανδρέα Παπανδρέου και του Αλέξη Τσίπρα» ενώ κατέληξε λέγοντας: «Τα ερωτήματα περί πατριωτισμού αλλού, όχι σ’ εμένα».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.