Μενού
Ο Άδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή
Ομιλία του Άδωνι Γεωργιάδη στη Βουλή | EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ
  • Α-
  • Α+

Στιγμές μικροέντασης καταγράφηκαν σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης της τροπολογίας για τους μετανάστες και την απόκτηση άδειας παραμονής, με τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κυριάκο Βελόπουλο να διαφωνούν ανοικτά.

Υπενθυμίζεται πως η διάταξη για τους μετανάστες, με την οποία διαφωνεί ο Αντώνης Σαμαράς, εντάσσεται στο πλαίσιο του «μίνι ασφαλιστικού», το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί αύριο στη Βουλή. Ο «καυγάς» Γεωργιάδη - Βελόπουλου ξεκίνησε, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν μίλησε ο πρώτος, με τον δεύτερο να τού λέει πως «αλλάζει τις ιδέες σαν τα πουκάμισα».

Συγκεκριμένα, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανεβαίνει στο βήμα της Βουλής και να λέει πως «την υπέγραψα, την υπερασπίζομαι και δεν αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική της χώρας. Ευγνωμονώ τον Αντώνη Σαμαρά, όμως υπάρχουν διαφωνίες και στις καλύτερες οικογένειες», γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση Βελόπουλου.

Η απάντηση Βελόπουλου στον Γεωργιάδη

Και εκεί άρχισε η διαμάχη με τον πρόεδρο της «Ελληνικής Λύσης», ο οποίος πέρα από την επίθεση που έκανε στον Άδωνι Γεωργιάδη λέγοντας του ότι «αλλάζει τις ιδέες σαν τα πουκάμισα», ζήτησε και από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να μην ευτελίσουν άλλο την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βελόπουλος ανέφερε: «Τον Σαμαρά πάντως τον προσπέρασες. Τον σέβεσαι, αλλά αυτός δεν έχει κομματική πειθαρχία, είναι α λα καρτ. Δημοκόπος είναι αυτός που όταν νομιμοποιεί την παρανομία, τη νομιμοποιεί την παρανομία, για μένα είναι δημοκόπος και μάλιστα χαλκεύει την ίδια τη δημοκρατία που όλοι οι πολίτες είναι ίσοι και δεν υπάρχουν ακαταδίωκτοι που έκανε η Νέα Δημοκρατία».

Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης τόνισε: «Την τροπολογία την έχω εισηγηθεί, την έχω συνυπογράψει, την υπερασπίζομαι, τη θεωρώ σωστή. Αυτό το οποίο λέω είναι ότι αυτή η τροπολογία δεν επηρεάζει κατ’ ουδένα τρόπο την άσκηση μεταναστευτικής πολιτικής. Ο λόγος που μπήκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας είναι γιατί, όπως εξήγησα, είναι άλλο ένα βήμα στην καταπολέμηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA